Live — Εκλογές 2023: Στο 40,77% η συμμετοχή μέχρι τις 16:30 – Στις 19:00 το exit poll

Αντίστροφη μέτρηση για το exit poll καθώς σε λίγο κλείνουν οι κάλπες και στις 19:00, η ΕΡΤ θα παρουσιάσει το πανελλαδικό exit poll, ενώ όλες τις εξελίξεις θα αναλύσουν και θα σχολιάσουν ο διδάκτορας Πολιτικής Επιστήμης, Παναγιώτης Κουστένης και ο σύμβουλος Στρατηγικής και Επικοινωνίας, Ευτύχης Βαρδουλάκης.

Σημειώνεται ότι στο 40.77% διαμορφώθηκε η συμμετοχή μέχρι τις 16:30 σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Μιχάλης Σταυριανουδάκης, γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών. Τον Μάιο στο ίδιο χρονικό διάστημα η συμμετοχή ήταν στο 48,76%, δηλαδή μια απόκλιση της τάξεως του 8%. Το ποσοστό αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που απέστειλαν στη βάση δεδομένων του Υπουργείου Εσωτερικών οι δικαστικοί αντιπρόσωποι 18.920 εκλογικών τμημάτων σε σύνολο 21.634, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 87,5%, κάνοντας χρήση του Συστήματος Ασφαλούς Μετάδοσης (SRT) της SingularLogic.

Σημειώνεται ότι, η προσέλευση στις κάλπες μέχρι τις 13:30, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών, ήταν της τάξης του 29,13%, μειωμένη κατά 2,4% σε σχέση με τη διαδικασία του Μαΐου.

Σύμφωνα με την νεότερη ενημέρωση του Γενικού Γραμματέα Εσωτερικών και Οργάνωσης, κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη, τα υψηλότερα ποσοστά συμμετοχής σημειώθηκαν στον Β1 Βόρειο Τομέα Αθηνών, στη Β’ Θεσσαλονίκης, στην Ανατολική Αττική, στη Φθιώτιδα, στον Β3 Νότιο Τομέα Αθηνών και στο Ηράκλειο Κρήτης.

Στον αντίποδα, χαμηλότερη είναι η συμμετοχή στην Κεφαλονιά, στην Ευρυτανία, στη Λακωνία, στη Λευκάδα και στη Φλώρινα.

Συγκεκριμένα, η μεγαλύτερη μέχρι τώρα συμμετοχή σημειώνεται στον Β1 Βόρειο Τομέα Αθηνών (48,13%) και η μικρότερη στη Φλώρινα (25%).

Ο κ. Σταυριανουδάκης ανέφερε επίσης ότι περί τις 20:30 θα υπάρχει ασφαλής εικόνα για το εκλογικό αποτέλεσμα, σε ποσοστά και αριθμό εδρών των κομμάτων και ποιοι συνδυασμοί θα καταφέρουν να μπουν στη Βουλή.

Διαβάστε ακόμα:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος