Η ώρα της κάλπης — Όλες οι εξελίξεις για τις εκλογές

Άνοιξαν στις 7 το πρωί οι κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές και η ψηφοφορία ολοκληρώνεται στις 7 το απόγευμα. Οι εκλογείς δεν χρειάζεται να βάλουν σταυρό στα ψηφοδέλτια. Στις 20:30 αναμένεται η ασφαλής εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος. Η προσέλευση στις κάλπες μέχρι τις 13:30, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών, ήταν της τάξης του 29,13%, μειωμένη κατά 2,4% σε σχέση με τη διαδικασία του Μαΐου.

Από νωρίς το πρωί (Κυριακή 25 Iουνίου) και με το άνοιγμα της κάλπης, η ενημέρωση στην ΕΡΤ και στο ertnews.gr είναι συνεχής με αναλύσεις, ρεπορτάζ και όλη την τρέχουσα επικαιρότητα.

Στο επίκεντρο του εκλογικού μαραθώνιου βρίσκονται η σύνθεση της νέας Βουλής, οι απώλειες και τα κέρδη για κάθε κόμμα, η κατανομή των εδρών και η επόμενη ημέρα των εκλογών, με τη συνδρομή του δημοσιογραφικού και τεχνικού προσωπικού της, έως και τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Διαρκής ενημέρωση, συνεχής ροή ειδήσεων, ρεπορτάζ και βίντεο περιλαμβάνει το ενημερωτικό site της ΕΡΤ, ertnews.gr.  To βράδυ της Κυριακής αναμεταδίδεται το πρόγραμμα ΕΡΤNEWS – ΕΡΤ1, με την παρουσίαση των εκλογικών αποτελεσμάτων και την επόμενη μέρα.

Από τις 17:30, όπως και στις προηγούμενες εκλογές, η ΕΡΤ3 αναμεταδίδει με διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα τον εκλογικό μαραθώνιο του ΕΡΤNEWS και της ΕΡΤ1 για τις εκλογές, ενώ στις 18:00 και στις 00:00 εκπέμπονται δύο ημίωρα δελτία ειδήσεων (με διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα).

Τα πρώτα αποτελέσματα και η ασφαλής εκτίμησή τους ανακοινώνονται στις 20:30 ενώ τα αποτελέσματα από το 80% της επικράτειας στις 22.00.  

Και σε αυτές τις εκλογές, η ΕΡΤ σε συνεργασία με το Τμήμα Πληροφορικής του ΑΠΘ και την εταιρεία δημοσκοπήσεων και ερευνών Palmos Analysis, προσφέρει στους τηλεθεατές έγκυρη και έγκαιρη πληροφόρηση, μέσα από την πιο άρτια και σύγχρονη τεχνολογία.

Στις 19:00, η ΕΡΤ παρουσιάζει το πανελλαδικό exit poll· όλες τις εξελίξεις αναλύουν και σχολιάζουν ο διδάκτορας Πολιτικής Επιστήμης, Παναγιώτης Κουστένης και ο σύμβουλος Στρατηγικής και Επικοινωνίας, Ευτύχης Βαρδουλάκης.

Στη γιγαντοοθόνη αφής καταγράφονται όλα τα σενάρια για τη νέα σύνθεση του Κοινοβουλίου, με βάση τα κόμματα που εισέρχονται στη Βουλή ή βρίσκονται στο όριο εισόδου. Με τη χρήση διαδραστικών γραφημάτων απεικονίζονται η σύνθεση της νέας Βουλής, ο αριθμός εδρών των κομμάτων, όπως και το αποτέλεσμα του exit poll. Παράλληλα, το L–Banner στο κάτω μέρος της οθόνης στο ΕΡΤNEWS, εμφανίζει σε πραγματικό χρόνο όλα τα εκλογικά αποτελέσματα, σε ολόκληρη την επικράτεια, όπως μεταδίδονται από το υπουργείο Εσωτερικών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος