Μαρινάκης: Ο Κασσελάκης εξακολουθεί να «σφυρίζει αδιάφορα» για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες – Στα ύψη η κόντρα

«Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να σφυρίζει αδιάφορα για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, αρνούμενος να αποκαλύψει ποιες ακριβώς είναι», αναφέρει σε δήλωσή του ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, σε συνέχεια ενός «πινγκ – πονγκ» ανακοινώσεων μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα για τις εταιρίες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο εξωτερικό, αλλά και στην υπόθεση Novartis.

Ενώ προσθέτει:

«Αμήχανα ψελλίζει αοριστίες και πετάει λάσπη μέσω διαρροών, απαντώντας σε ζητήματα που δεν του τίθενται και όχι στα πραγματικά αμείλικτα ερωτήματα που εγείρονται. Όσο ο κ. Κασσελάκης πετά την μπάλα στην εξέδρα, τόσο εκτίθεται. Από το “με λένε Στέφανο” του περασμένου Σεπτεμβρίου, πέρασαν μόλις έξι μήνες για να φτάσουμε στο “με λένε Ρίζο κι όπως θέλω τα γυρίζω”.

Εμείς τον καλούμε και πάλι να απαντήσει ο ίδιος, «αδιαμεσολάβητα» όπως αρέσκεται να λέει, σε συγκεκριμένα ερωτήματα που προκύπτουν:  Πόσες και ποιες εταιρείες έχει τελικά ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ στο εξωτερικό; Ποιες ακριβώς είναι οι επαγγελματικές δραστηριότητες του κ. Κασσελάκη; Γνωρίζει, ως όφειλε, τι προβλέπει ο νόμος που ψήφισε η κυβέρνηση του κόμματος που τώρα είναι πρόεδρος; Θα περιμένουμε. Ας το κάνει  ο ίδιος – έστω μέσω Tik Tok, αφού ούτε με τις άτυπες ενημερώσεις του ΣΥΡΙΖΑ απαντά, αλλά επιλέγει την υπεκφυγή.  Είναι αξιοσημείωτο δε, ότι στην άτυπη ενημέρωση του, ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει να μην πει κουβέντα για το άλλο σκέλος των ερωτημάτων που θέσαμε για τα «παρα-συστήματα» που λειτουργούσαν στο μέγαρο Μαξίμου επί των ημερών του κ. Τσίπρα – όπως πλέον ομολογούν και οι ίδιοι του οι υπουργοί.  Αυτή η σιωπή σημαίνει ενοχή ή άδειασμα, ή ενδεχομένως και τα δύο».

Κυβερνητικά στελέχη νωρίτερα τόνιζαν χαρακτηριστικά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε στην ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου χωρίς να απαντήσει, και μάλιστα με πηγές όσον αφορά στον κύριο Κασελάκη. Ειδικότερα, κυβερνητικά στελέχη τονίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «πετάει την μπάλα στην εξέδρα», ενώ όσον αφορά στον κύριο Τσίπρα επισημαίνουν ότι «υπάρχει πλήρης σιωπή που υποδηλώνει ενοχή και άδειασμα ταυτόχρονα».

Για αμείλικτα ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις από τους Στέφανο Κασσελάκη και Αλέξη Τσίπρα, έκανε λόγο νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Ειδικότερα, ο κ. Μαρινάκης καλεί τόσο τον κ. Κασελάκη όσο και τον κ. Τσίπρα να δώσουν απαντήσεις στα ερωτήματα που «έχουν έρθει στο προσκήνιο» -όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά στη δήλωσή του- και προσθέτει: «Ποιες ακριβώς είναι οι επαγγελματικές δραστηριότητες του κυρίου Κασελάκη, ο οποίος συνεχώς μας διαβεβαιώνει αορίστως ότι ξέρουμε τα πάντα για αυτόν, όμως ουσιαστικά αποδεικνύεται ότι έχουμε πολλά ακόμη να μάθουμε;».

«Όσον αφορά στον κύριο Τσίπρα, θα πρέπει επιτέλους να μάθουμε πόσες ακόμη ατυχείς στιγμές είχε, τι είδους και πόσα συστήματα λειτουργούσαν επί των ημερών του. Ο πρώην και νυν πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να κρύβονται άλλο πίσω από το δάχτυλό τους. Οφείλουν να δώσουν συγκεκριμένες απαντήσεις, αντί να πρωταγωνιστούν σε άθλιες και συκοφαντικές επιθέσεις σε βάρος της Ελλάδας, εμφανιζόμενοι ως δήθεν υπερασπιστές του κράτους δικαίου» αναφέρει.

«Γιατί άραγε τόσο μεγάλος πανικός από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη και το Μέγαρο Μαξίμου;», σχολιάζουν πηγές της Κουμουνδούρου με αφορμή τη νέα δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου. «Μήπως οφείλεται στο γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης έχει συγκεντρώσει ήδη πολλά ένσημα από την αγορά σε ανταγωνιστικά πεδία, σε αντίθεση με διάφορα ανεπάγγελτα τζάκια που μεγάλωσαν με… αστακομακαρονάδες και πλέον όταν διοικούν συγκαλύπτουν εγκλήματα; Μάλλον ο κ. Γκρίνμπεργκ βλέπει κάποιες νέες κυλιόμενες μετρήσεις τις οποίες ωστόσο βλέπουμε όλοι μας», αναφέρουν.

Διαβάστε ακόμα:

Π. Μαρινάκης: Ο πρώην και ο νυν πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να κρύβονται άλλο – Οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις

Ρεπορτάζ ΕΡΤNews: Δημήτρης Γκάτσιος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος