Κυβέρνηση: Πολύδωρας για πρόεδρος ΕΣΡ- Αρνητική η αντιπολίτευση (video)

Διπλή πρωτοβουλία της κυβέρνησης για τη συγκρότηση του ΕΣΡ, με την επαναφορά σε αυτό όλων των αρμοδιοτήτων για την αδειοδότηση των καναλιών αλλά και με την πρόταση της για τον Βύρωνα Πολύδωρα ως επικεφαλής, πρόταση που συναντά πολλές αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Το πρωί της Δευτέρας αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή διάταξη που καταργεί το άρθρο 2Α του νόμου 4339/15 και πλέον όλες οι αρμοδιότητες καθώς και αυτή του διαγωνισμού και των λεπτομερειών του επανέρχονται στο ΕΣΡ.

Για την ανάγκη να πέσουν οι τόνοι και να βρεθεί συναινετική λύση στο θέμα του ΕΣΡ μίλησε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς.

Είναι αυτονόητο ότι όλες οι αρμοδιότητες για την αδειοδότηση των καναλιών είναι απολύτως αντικείμενο της δουλειάς που θα κάνει το νέο ΕΣΡ, δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλης, Νίκος Βούτσης, τονίζοντας ότι είναι σε ανοικτή επικοινωνία με τα κόμματα εν όψει της Διάσκεψης των Προέδρων το απόγευμα της Δευτέρας.

Πιστεύω, πρόσθεσε ο κ. Βούτσης, ότι δεν θα υπάρχει έδαφος για εύλογες ή προσχηματικές αιτιάσεις, για να μην προχωρήσουμε άμεσα και γρήγορα, κατά νόμον.

Σε δηλώσεις του, εν τω μεταξύ, μετά τη συνάντηση που είχε
με τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Βουλής στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Βύρων Πολύδωρας δήλωσε ότι η πρόταση που του έγινε είναι τιμητική, αλλά και ευθύνης ταυτόχρονα.

Τόνισε ακόμη πως θέλει να συμβάλει στη θεσμική και νομική εξομάλυνση του αδιέξοδου, ενώ έκανε ειδική μνεία στην ανάγκη συναίνεσης απ’ όλες τις πλευρές, εκφράζοντας την επιθυμία του να επικοινωνήσει τόσο με τους πολιτικούς αρχηγούς όσο και με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Αρνητικά τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Το πρόσωπο του κ. Βύρωνα Πολύδωρα δεν πληροί τις προϋποθέσεις που ο θεσμός απαιτεί, ανέφερε η ΝΔ.

Τάχθηκε ακόμη υπέρ της άμεσης επιστροφής στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης των αρμοδιοτήτων που προβλέπει το Σύνταγμα και εν συνεχεία στη στελέχωση του με πρόσωπα εγνωσμένου κύρους.

Όχι” στην υποψηφιότητα του Βύρωνα Πολύδωρα για τη θέση του προέδρου του ΕΣΡ είπε και η Δημοκρατική Συμπαράταξη, επισημαίνοντας ότι θα συμβάλει θετικά στη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

Το ΚΚΕ ανακοίνωσε ότι δεν θα λάβει μέρος σε παιχνίδια και παζάρια για την πίτα των ΜΜΕ, και άσκησε κριτική σε κυβέρνηση και ΝΔ.

Αρνητικό στο πρόσωπο του Βύρωνα Πολύδωρα εμφανίστηκε και το Ποτάμι, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν παίζει με τους θεσμούς.

Η Ένωση Κεντρώων επισημαίνει ότι για να υπάρχει αποτέλεσμα στη Διάσκεψη των Προέδρων πρέπει να αποφύγει η κυβέρνηση κάθε παράπλευρη νομοθετική πρωτοβουλία και να μετατεθούν όλες οι αρμοδιότητες στο ΕΣΡ.

Πηγή:Πρώτο Πρόγραμμα

Σχετική Είδηση:Τη Δευτέρα με διάταξη η μεταφορά όλων των αρμοδιοτήτων στο ΕΣΡ

Σχετική Είδηση:Πρωτοβουλίες και αντιδράσεις για απόπειρα συγκρότησης Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (video)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος