Κύρτσος: Μετά το Brexit, μεγάλο χτύπημα για την ΕΕ το αποτέλεσμα των ιταλικών εκλογών (audio)

Η ΕΕ δεν έχει κοινή εξωτερική πολιτική και κοινή πολιτική άμυνας, επομένως γίνονται δηλώσεις. Οι συγκεκριμένες ήταν θετικές για το θέμα, αλλά δεν υπάρχουν δεσμεύσεις για τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας, δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κύρτσος.

Παρά τις αρχικές δηλώσεις Τουσκ φαίνεται ότι τελικά μάλλον θα γίνει η ευρωτουρκική Σύνοδος στα τέλη Μαρτίου, με το σκεπτικό ότι αν δεν γίνει, θα κινδυνεύσει η ευρωτουρκική συμφωνία για πρόσφυγες και μετανάστες, επεσήμανε ο κος Κύρτσος.

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα των εκλογών στην Ιταλία ο κος Κύρτσος εκτίμησε ότι, μετά το Brexit ήταν μεγάλο χτύπημα για την ΕΕ το αποτέλεσμα των ιταλικών εκλογών.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις Δαβάκη, ο κος Κύρτσος είπε ότι “ο κος Δαβάκης έκανε απαράδεκτες δηλώσεις, του επιβλήθηκε μια διορθωτική δήλωση, αλλά εγώ που είμαι στη ΝΔ δεν είμαι για τον Δαβάκη. Είμαι στη ΝΔ για τον Μητσοτάκη και την γραμμή που χαράζει και ο Μητσοτάκης είναι πρώτα φιλελεύθερος και μετά συντηρητικός, πρόσθεσε ο κος Κύρτσος.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Επιμέλεια: Αλέκα Σταυροπούλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος