Κοτζιάς στη σύνοδο ΥπΕξ του ΝΑΤΟ: Ανάγκη για μια αρχιτεκτονική ασφάλειας στην Ευρώπη

Οι σχέσεις του ΝΑΤΟ με την ΕΕ, καθώς και οι δράσεις του στο Νότο, αλλά και οι σχέσεις ΝΑΤΟ-Ρωσίας, ήταν τα θέματα που απασχόλησαν τη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, σήμερα στις Βρυξέλλες, όπου την Ελλάδα εκπροσώπησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς. Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο κ. Κοτζιάς τόνισε ότι πρέπει να βρεθεί τρόπος για να διαμορφωθεί μια αρχιτεκτονική ασφάλειας και σταθερότητας σε όλη την Ευρώπη.

Κοτζιάς στη σύνοδο ΥπΕξ του ΝΑΤΟ: Ανάγκη για μια αρχιτεκτονική ασφάλειας στην Ευρώπη«Είμαστε της γνώμης ότι θα πρέπει το ίδιο το ΝΑΤΟ να διερευνήσει το πώς αντιλαμβάνεται το ρόλο του στον 21ο αιώνα, μαζί με την ΕΕ, τι είδους αντιλήψεις, αξίες και οράματα θέλει να έχει και το κυριότερο πώς θα συμβάλει στη σταθερότητα της ειρήνης και στη εδραίωση του αισθήματος ασφάλειας στη Μέση Ανατολή, μαζί με την ΕΕ, ώστε να συμβάλει στη λύση των δύο κρατών, Παλαιστίνης και Ισραήλ» σημείωσε.

Ο κ. Κοτζιάς συναντήθηκε μεταξύ άλλων με το Γερμανό ομόλογό του και με τον υπουργό Εξωτερικών της Ουγγαρίας, ενώ αναμένεται να έχει συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, είτε εντός του διημέρου είτε στο Αμβούργο στη συνεδρίαση του Οργανισμού Ασφάλειας και Συνεργασίας της Ευρώπης.

Αύριο, δεύτερη ημέρα της Συνόδου υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ θα συζητηθούν οι σχέσεις ΝΑΤΟ-Ουκρανίας και ΝΑΤΟ-Αφγανιστάν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος