Κώστας Αχ. Καραμανλής: Από αερδρόμιο στον Πειραιά σε 50 λεπτά -Τι είπε για τα άλλα έργα

«Κάνουμε πράξη τη στήριξη στη μεσαία τάξη, την οποία η παράταξη μας θεωρεί ραχοκοκαλιά της κοινωνίας και της οικονομίας», είπε ο υπουργός Υποδομών Κώστας -Αχιλλέας Καραμανλής ερωτηθείς στην εκπομπή «Συνδέσεις» για την ακρίβεια και τα μέτρα ανακούφισης.

Ο κ. Καραμανλής υπενθύμισε ότι ο πρωθυπουργός χθες τόνισε ότι δεν είναι οριζόντια μέτρα αλλά στοχευμένα προς ευάλωτα νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις και υπενθύμισε την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για κοινή δράση.

«Να ελπίσουμε ότι η Ευρώπη έχει μάθει από τα λάθη του παρελθόντος. Η Ε.Ε. δίνει 1 δισεκατομμύριο ευρώ  την ημέρα για φυσικό αέριο στη Ρωσία κι εμείς λέμε ότι πρέπει να βρεθεί κοινή στρατηγική και λύση», είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός Υποδομών.

Όσον αφορά τη στάση της χώρας απέναντι στον πόλεμο στην Ουκρανία, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών σχολίασε ότι: «Αυτό που είχε πει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ότι η Ελλάδα ανήκει στη Δύση είναι κάτι, το οποίο κάποτε πρέπει να πιστέψουμε. Και αυτό που είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ότι η Ελλάδα είναι Δύση, νομίζω ότι τουλάχιστον βρίσκει σύμφωνη την πλειοψηφία του ελληνικού λαού». Υπενθύμισε ότι η Ελλάδα είναι μέλος του ΝΑΤΟ από το 1952 και της ενωμένης Ευρώπης από το 1980 και τόνισε: «Είναι σαφές ότι κάθε φορά, που η χώρα μας ήταν με τη Δύση, βγήκε κερδισμένη».

 Πάτρα – Πύργος: Ξεκινάνε εργοτάξια

Για εγκληματική αμέλεια από την προηγούμενη κυβέρνηση, έκανε λόγο ο κ. Καραμανλής και διαβεβαίωσε ότι θα είναι έτοιμο ένα μεγάλο κομμάτι του αυτοκινητοδρόμου στο τέλος του 2023 αρχές 2024.

Μετρό θεσσαλονίκης: Ο στόχος δεν μεταβάλλεται για παράδοση στο τέλος του 2022

Τεράστια καθυστέρηση και απίστευτες προσφυγές, επιφυλάσσον απρόοπτα αλλά η υποδομή είναι έτοιμη κατά 83% και θα κριθούμε από το κατά πόσο τηρούμε τα χρονοδιαγράμματα», είπε ο κ. Καραμανλής συμπληρώνοντας ότι «ξεπεράσαμε θέματα αρχαιοτήτων στη Βενιζέλου μετά από πολιτική αντιπαράθεση».

Σημείωσε ότι το Μετρό Θεσσαλονίκης έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του, οι δοκιμές και να τεθεί σε θέση σε λειτουργία σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα, στο τέλος του 2023. Αναφέρθηκε στην τεράστια καθυστέρηση, που έχουν προκαλέσει οι προσφυγές τις οποίες υποστήριζε ο ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε: «Εμείς δεν θα εγκαινιάσουμε μουσαμάδες, δεν θα μπούμε με κράνη μέσα σε βαγόνια που δεν είναι πάνω σε ράγες. Δεν θα κάνουμε αυτά τα καραγκιοζιλίκια -να μου επιτρέψετε την έκφραση- που έκανε η προηγούμενη Κυβέρνηση».

Μετρό Πειραιάς – Αεροδρόμιο

Ο κ. Καραμανλής ανέφερε επίσης ότι το καλοκαίρι θα παραδοθούν και οι τρεις τελευταίοι σταθμοί της επέκτασης του Μετρό προς Πειραιά, που σημαίνει ότι θα μπορεί κανείς να πάει από το μεγαλύτερο αεροδρόμιο στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας μέσα σε 50 λεπτά.

Όσον αφορά στη Γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας, ο κ. Καραμανλής υπενθύμισε το μνημόνιο συνεργασίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με το Δήμο Αθηναίων και τόνισε: “ “Όχι μόνο θα τηρηθεί το ισοζύγιο του πρασίνου, αλλά θα προσθέσουμε δέντρα”.

Παραδέχθηκε ότι κατά τη διάρκεια κατασκευής θα υπάρχουν δυσκολίες στο κέντρο, αλλά τόνισε ότι το έργο πρέπει να γίνει γιατί θα είναι πολλαπλά ωφέλιμο για την Αθήνα και πως γίνεται προσπάθεια η όχληση να καταστεί όσο το δυνατόν διαχειρίσιμη. Δεσμεύτηκε δε ότι ο σταθμός στα Εξάρχεια θα κατασκευαστεί.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος