KKE: Τις πολεμικές δαπάνες της Ε.Ε. για την Ουκρανία θα τις πληρώσουν οι λαοί

Σύνοψη
  • Στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής, άνοιξε η συζήτηση για την περαιτέρω αύξηση των πολεμικών δαπανών.

Τη θέση του στη συζήτηση που γίνεται σε επίπεδο Ε.Ε. για την αύξηση των στρατιωτικών δαπανών με στόχο την ενίσχυση της στρατιωτικής δυνατότητας της Ουκρανίας, έδωσε στη δημοσιότητα το ΚΚΕ.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση: «Μετά τη συζήτηση για αποστολή στρατευμάτων από κράτη-μέλη της ΕΕ στην Ουκρανία, μετά τις δηλώσεις υπουργών για την ανάγκη προετοιμασίας των λαών της ΕΕ για πόλεμο, μετά τη χθεσινή τοποθέτηση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που καλεί σε μετάβαση των χωρών της ΕΕ σε κατάσταση “πολεμικής οικονομίας”, σήμερα, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής, ανοίγει η συζήτηση για την περαιτέρω αύξηση των πολεμικών δαπανών.

Όλες οι κυβερνήσεις της ΕΕ συμφωνούν ότι και αυτή την εξέλιξη θα την πληρώσουν, με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, οι λαοί. Η διαφωνία τους είναι στο πώς ακριβώς θα γίνει η μοιρασιά. Γι’ αυτό κάποιοι, ανάμεσά τους και ο Κ. Μητσοτάκης, ως “πρωτοπαλίκαρο” της εμπλοκής, επαναφέρουν τη γνωστή συζήτηση περί έκδοσης ευρωομολόγου, ενώ άλλοι ηγέτες προκρίνουν διαφορετικούς τρόπους».

Τέλος, το ΚΚΕ επισημαίνει ότι: «Αποδεικνύεται καθημερινά ότι η ΕΕ δεν είναι τίποτα άλλο από μια ένωση καπιταλιστικών, πολεμοκάπηλων κρατών, που, όχι απλά φορτώνει τα οικονομικά βάρη στους λαούς, αλλά τους οδηγεί σε ένα “σκοτεινό” μονοπάτι, γεμάτο κινδύνους, θυσίες και βάσανα.

Τα σχέδιά τους πρέπει να συναντήσουν τη σθεναρή αντίσταση και την καταδίκη των λαών, στους καθημερινούς αγώνες και στις ευρωεκλογές».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος