KKE: Όχι στη θεωρία των «δύο άκρων» και σε επικίνδυνες γενικεύσεις

Array

Στις κυβερνητικές ρυθμίσεις σχετικά με τους όρους συμμετοχής κομμάτων στις εκλογές, αναφέρεται με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Όπως αναφέρει με σχόλιό του το Γραφείο Τύπου του κόμματος: «Για μια ακόμα φορά σε λιγότερο από δύο χρόνια η κυβέρνηση της ΝΔ επαναφέρει το ζήτημα θέσπισης νέων περιορισμών στη συμμετοχή κομμάτων στις εκλογές, στο όνομα της παρεμπόδισης των παραφυάδων της εγκληματικής ναζιστικής Χρυσής Αυγής.

Το ΚΚΕ έχει διαρκές μέτωπο στην πράξη απέναντι στις εγκληματικές ναζιστικές οργανώσεις, πρωτοστατεί ώστε να απομονωθούν και να ξεριζωθούν από κάθε χώρο δουλειάς, γειτονιά και σχολείο. Έχει αποδειχθεί ότι μόνο το εργατικό – λαϊκό κίνημα με τη δράση του μπορεί να τις τσακίσει, σημαδεύοντας ταυτόχρονα τον πραγματικό ένοχο, στον “κόρφο” του οποίου βρίσκει συστηματικά καταφύγιο το ναζιστικό φίδι: Το σύστημα της εκμετάλλευσης.

Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να δεχτεί ρυθμίσεις που προχωρούν σε επικίνδυνες γενικεύσεις, αφήνοντας χώρο και για την απαράδεκτη θεωρία των δύο άκρων που εξισώνει τη φασιστική με την κομμουνιστική ιδεολογία και δράση.

Ούτε φυσικά θα συμφωνήσει να ελέγχεται σε κάθε εκλογική μάχη από τον Άρειο Πάγο η λειτουργία και η δράση του και να εξαρτάται από αυτόν τον έλεγχο η συμμετοχή του στις εκλογές. Αυτοί οι επικίνδυνοι δρόμοι ανοίγονται με την επίσημη πολιτική και το θεσμικό πλαίσιο της ΕΕ, που αξιοποιείται ήδη για να απαγορευτούν σε μια σειρά χώρες κομμουνιστικά κόμματα και νεολαίες, κομμουνιστικά σύμβολα κλπ».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος