ΚΙΝΑΛ: Γραμματέας της Κ.Ο. παραμένει ο Β. Κεγκέρογλου – Κ. Σκανδαλίδης και Μ. Κατρίνης κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι

Τέλος στα σενάρια έβαλε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής με την ομόφωνη απόφασή της. Έως την ανάδειξη του νέου προέδρου, στον Γραμματέα της Κ.Ο. Βασίλη Κεγκέρογλου, ανατίθεται η θεσμική εκπροσώπηση της Κ.Ο. στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, και στους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους Κώστα Σκανδαλίδη και Μιχάλη Κατρίνη, κατά σειρά ορισμού, η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση της Κ.Ο.

Ομόφωνα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής και μέσα σε 10 λεπτά που διήρκησε η συνεδρίαση και αφού τίμησαν την Φ. Γεννηματά με ενός λεπτού σιγή, αποφάσισε σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τον κανονισμό της βουλής :

  • Ο Β. Κεγκέρογλου παραμένει γραμματέας της Κ.Ο. έχοντας το δικαίωμα να την συγκαλεί και να διευθετεί όλα τα ζητήματα που αφορούν την λειτουργία της (σύγκληση της Κ.Ο. και συντονιστικού οργάνου, θέματα προσωπικού, συνεργατών κ.ά).
  • Ο Κ. Σκανδαλίδης ως Α΄ κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και ο Μ. Κατρίνης ως Β΄ κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος θα έχουν την ευθύνη της πολιτικής εκπροσώπησης του ΚΙΝΑΛ στην ολομέλεια και σε όλες τις συζητήσεις εντός του κοινοβουλίου.
  • Επιπλέον συνεχίζουν να ισχύουν η υπευθυνότητα ανά κοινοβουλευτικό τομέα και η συμμετοχή των βουλευτών ή άλλων στελεχών σε θεσμικά όργανα (π.χ. Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής) ή Επιτροπές της Βουλής, όπως έχουν οριστεί έως τώρα αλλά και η συνεργασία με τους επιστημονικούς και άλλους συνεργάτες της Κ.Ο.
  • Κάθε άλλο θέμα, θα αντιμετωπίζεται από τον Γραμματέα της Κ.Ο. και τους Κοινοβουλευτικούς Εκπροσώπους, σε συνεργασία με τον αρμόδιο ή τους συναρμόδιους βουλευτές και τον διευθυντή της Κ.Ο. και για θέματα μεγαλύτερης σπουδαιότητας θα συγκαλείται το συντονιστικό όργανο ή θα συνεδριάζει η Κ.Ο.

«Η προστατευτική σκιά της Φώφης ήταν διάχυτη στην ατμόσφαιρα και υπερκέρασε κάθε προσωπική μας μικροεπιδίωξη. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Ο στόχος μας τώρα είναι η αθρόα προσέλευση στη κάλπη στις 5 Δεκεμβρίου. Οι οιωνοί είναι καλοί. Η επόμενη μέρα θα είναι πιο φωτεινή για μας», τόνισε ο κ. Σκανδαλίδης.

Πηγές: Πρώτο Πρόγραμμα, ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος