Κατατέθηκε για ψήφιση στη Βουλή η τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες

Κάλεσμα προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης να ψηφίσουν την τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες απηύθηνε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς κατά την κατάθεση της τροπολογίας στη Βουλή. Ο υπουργός τόνισε ότι δεν υπάρχει δικαιολογία πλέον για να μην ψηφιστούν τόσο η τροπολογία για τις άδειες όσο και η τροπολογία για τον ΕΔΟΕΑΠ η οποία θα κατατεθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Στην τελική ευθεία μπαίνει η αδειοδότηση. Σε λίγες ημέρες αναμένεται και η προκήρυξη του διαγωνισμού, δήλωσε ο Νίκος Παππάς από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής απηύθυνε κάλεσμα στα κόμματα ώστε αυτή η διάταξη για τις άδειες των καναλιών αλλά για τον ΕΔΟΕΑΠ να είναι δύο κινήσεις όλων των πολιτικών δυνάμεων., να υπάρξουν δηλαδή ευρύτατες συναινέσεις.

Ο κ. Παππάς είπε ότι πρέπει ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του, παράλληλα έστειλε και ένα μήνυμα στους υποωήφιους καναλάρχες. Είπε χαρακτηριστικά: «Μην ψάχνουν κάποιοι να βρουν πολιτικό αποκούμπι εδώ στη Βουλή καθώς πλέον οι δικαιολογίες τελείωσαν και ο τζάμπας πέθανε».

Ο Νίκος Παππάς, ευχαρίστησε το ΕΣΡ και μάλιστα είπε πως «Όλα τα πράγματα θα έχουν μπει στην τελική ευθεία και μέχρι τέλος του χρόνου θα έχουμε και τον διαγωνισμό».

Πηγή: ΕΡΤ1

Ρεπορτάζ: Λάμπρος Παναγιώτου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος