Καταδίκη της Τουρκίας κατά την τακτική ενημέρωση του ΥΠΕΞ στα κόμματα

Ελληνοτουρκικά, Κυπριακό, Παλαιστινιακό και αποτελέσματα Πενταμερούς είναι τα θέματα που κυριάρχησαν στην εφ` όλης της ύλης τακτική ενημέρωση του υπουργού Εξωτερικών στους εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Από τις 11.30 μέχρι τις 2 διεξήχθησαν οι συναντήσεις, ανά μισή ώρα για κάθε κόμμα και με την εξής σειρά: ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση, Μερα25, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η στάση της Τουρκίας για μία ακόμη φορά καταδικάστηκε από όλα τα κόμματα.

Mετά το πέρας των συναντήσεων ο κ. Δένδιας είπε ότι αναφέρθηκε καταρχήν στη σημασία των συναντήσεων που είχα στην Άγκυρα:

«Ως γνωστόν, η Ελλάδα επιθυμεί την αποκλιμάκωση και την ειρηνική συνύπαρξη με την Τουρκία. Όμως, η ειλικρίνεια και η αποφυγή προκλήσεων είναι απαραίτητο στοιχείο αυτής της προσπάθειας. Και βέβαια, ο σεβασμός στο Διεθνές Δίκαιο και στο Δίκαιο της Θάλασσας, που αποτελεί τμήμα του Διεθνούς Δικαίου. Επεσήμανα, επίσης, ότι υπάρχει πρόσκληση προς τον Τούρκο ομόλογό μου να επισκεφθεί την Αθήνα σε ανταπόδοση της δικής μου επίσκεψης στην Άγκυρα».

Ο υπ. Εξωτερικών αναφέρθηκε κατά τις συναντήσεις που είχε στα αποτελέσματα της Άτυπης Πενταμερούς για το Κυπριακό στην Γενεύη «η οποία, δυστυχώς, κατέληξε σε αδιέξοδο εξαιτίας της τουρκο-κυπριακής και της τουρκικής αδιαλλαξίας».

«Τόνισα, για άλλη μία φορά, ότι κάθε προσπάθεια για την επίλυση του Κυπριακού πρέπει να διεξάγεται μέσα στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου και των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Και ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να προσπαθεί μέσα σε αυτό το πλαίσιο, σε στενή συνεργασία με την Κυπριακή κυβέρνηση, με τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και τον συνάδελφό μου Νίκο Χριστοδουλίδη, για την επίτευξη λύσης στο Κυπριακό» υπογράμμισε.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος τόνισε ότι η Τουρκία δεν σέβεται τη διεθνή νομιμότητα στο Κυπριακό και έχει εξελιχθεί σε κράτος -ταραξίας.

Καταδικάζουμε την επίθεση στην Παλαιστίνη τόνισε ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Γιώργος Μαρίνος.

Ηθικός αυτουργός για την επίθεση στην Παλαιστίνη είναι ο Τούρκος πρόεδρος, τόνισε στη συνέχεια ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης, Αντώνης Μυλωνάκης.

Ακολούθησε η συνάντηση με την εκπρόσωπο του ΜΕΡΑ25, Σοφία Σακοράφα.

Πρέπει να είμαστε υπερήφανοι για την εξωτερική μας πολιτική, τόνισε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μπούγας.

Τέλος, ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με τον τομεάρχη Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργο Κατρούγκαλο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος