Κάιρο: Μνημόνιο συνεργασίας Ελλάδας – Αραβικού Συνδέσμου

Μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και τον Αραβικό Σύνδεσμο υπέγραψε ο Νίκος Δένδιας με τον Γενικό Γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου στο Κάιρο.

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική υπογραφή μεταξύ του Αραβικού Συνδέσμου και του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών που δείχνει τον ιδιαίτερα αναβαθμισμένο ρόλο της Ελλάδας, η οποία θεωρείται ως σημαντικός, αποτελεσματικός παίκτης στην περιφερειακή σκακιέρα.

Στο επίκεντρο της συνάντησης του κ. Δένδια με τον Γ.Γ. του Αραβικού Συνδέσμου A.A.Gheit βρέθηκαν «οι στενοί δεσμοί Ελλάδας & Αραβικού Kόσμου & η οικοδόμηση στενότερων δεσμών συνεργασίας με στόχο την αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων & την προώθηση της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου», όπως ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών σε ανάρτησή του στο Twitter.

Τη Δευτέρα, χάρη στην πρωτοβουλία της Ελλάδας και της Κύπρου, είχαν προσκληθεί στην Ε.Ε. οι υπουργοί Εξωτερικών της Αιγύπτου και του Ισραήλ, οι οποίοι ενημέρωσαν για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και στην Τουρκία.

Πηγή: ΕΡΤ / Ρεπορτάζ: Κατερίνα Φρύσσα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος