Κ. Βελόπουλος: Όταν μιλάς για μυστικές υπηρεσίες δεν πρέπει να ακούγεται τίποτα – Η αύξηση στην ενέργεια έχει ονοματεπώνυμο (video)

Array

Καλεσμένος στην ΕΡΤ βρέθηκε ο Κυριάκος Βελόπουλος, πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, ο οποίος τοποθετήθηκε για την ενεργειακή κρίση, την ακρίβεια, τον τουρισμό, τις γεωπολιτικές εξελίξεις μετά τη ρωσική εισβολή και τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις διατυπώνοντας την άποψη ότι «όταν μιλάς για μυστικές υπηρεσίες δεν πρέπει να ακούγεται τίποτα».

Σχολιάζοντας την παρουσία της γ.γ. Ενέργειας και Ορυκτού Πλούτου. Αλεξάνδρας Σδούκου, στην ΕΡΤ είπε ότι λέει τη μισή αλήθεια για την ενέργεια. «Η ενέργεια θα είναι πανάκριβη. Απέφυγε να πει ότι το LNG είναι 4 – 5 φορές πιο ακριβό από ότι το φυσικό αέριο που περναμε πριν. Θα κρυώσουμε και θα αναγκαστούμε να μειώσουμε ή να κλείσουμε τη θέρμανση».

Όσον αφορά την ακρίβεια που πλήττει να νοικοκυριά ο κ. Βελόπουλος διερωτήθηκε αν μπορεί να αγοράσει κανείς τη φέτα που θα φτάσει τα 11 ευρώ κιλό. «Το πολιτικό προσωπικό ζει εκτός τόπου και χρόνου» είπε ο αρχηγός της Ελληνικής Λύσης κάνοντας ταυτόχρονα ολομέτωπη επίθεση στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, λέγοντας ότι «δεν ξέρει από οικονομία και θέλει να κυβερνήσει», αναφορικά με την πρόταση που εξέφρασε για τη φορολογία των επιχειρήσεων.

Μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» για την ενεργειακή κρίση που πλήττει τους πολίτες ο κ. Βελόπουλος κάλεσε την κυβέρνηση να καταργήσει το ΕΤΜΕΑΡ που, όπως είπε, «καρπώνονται πέντε Έλληνες ολιγάρχες». Ο ίδιος ζήτησε να γίνει αναστολή πληρωμής της χρέωσης που υπάρχει στους λογαριασμούς ενέργειας για τρία έτη. «Έχουν κερδίσει τόσα. Ας χάσουν και λίγα οι ολιγάρχες. Δύο διυλιστήρια στην Ελλάδα κέρδισαν 1,6 δισ. τον τελευταίο χρόνο», πρόσθεσε.

Ο κ. Βελόπουλος, αφού έκανε λόγο για «φαύλο κύκλο» στην πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, υποστήριξε ότι ένα μέρος της ακρίβειας θα μπορούσε να αποφευχθεί αν το αρμόδιο υπουργείο είχε κάνει προαγορά φυσικού αερίου πριν από δύο χρόνια όταν η τιμή ήταν ιδιαίτερα χαμηλή.

Αναφερόμενος στους χώρους αποθήκευσης φυσικού αερίου κατηγόρησε την κυβέρνηση που «προτιμάει να δίνει 50 – 70 εκατ. στην Ιταλία για να αποθηκεύει το φυσικό αέριο όταν το 250 εκατ. ευρώ θα μπορούσαμε να έχουμε δημιουργήσει μια νέα στον Πρίνο, καθώς υπάρχει έτοιμη μελέτη».

«Κλέβουν τον πολίτη με έναν τρόπο νομιμοφανή»

Κάνοντας λόγο για αστοχίες και λάθη των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «όλη η αύξηση έχει ονοματεπώνυμο». Μιλώντας για την ακρίβεια στα σούπερ μάρκετ και την τακτική των εταιρειών να μειώνουν την ποσότητα, διατηρώντας τις ίδιες συσκευασίες χαρακτήρισε την όλη κατάσταση ως κλοπή. «Κλέβουν τον πολίτη με έναν τρόπο νομιμοφανή», επισήμανε παραθέτοντας ταυτόχρονα τις προτάσεις του κόμματός του για μια σειρά θεμάτων.

Σχολιάζοντας την ατυχή δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα τόνισε ότι «οι πολιτικοί πρέπει να είναι πολύ προσεχτικοί την ώρα που ο κόσμος πεινάει».

Όσον αφορά το θέμα των παρακολουθήσεων και την άρση ή μη του απορρήτου για την υπόθεση του κ. Ανδρουλάκη, ο κ. Βελόπουλος συντάχθηκε με την κυβερνητική άποψη λέγοντας ότι «όταν μιλάς για μυστικές υπηρεσίες δεν πρέπει να ακούγεται τίποτα. Αλλιώς δεν έχεις μυστικές υπηρεσίες και είναι φανερές και διαβλητές από παντού».

Τι είπε για τον τουρισμό

«Ο τουρισμός είναι μια “βιομηχανία” που έχει παθογένειες στη χώρα μας. Το 78% των καταναλωτικών αγαθών που καταναλώνουν στη χώρα μας οι τουρίστες είναι εισαγόμενα που σημαίνει ότι από τα 100 € που πέρνουμε τζίρο, τα 80 € φεύγουν στο εξωτερικό» είπε ο κ. Βελόπουλος. Ο ίδιος χαρακτήρισε τον τουρισμό «ευπαθή βιομηχανία» τονίζοντας ότι για να αλλάξει η κατάσταση αυτή θα πρέπει να συνδεθεί ο πρωτογενής τομέας με τον τουρισμό για να μην καταρρεύσει αυτή η οικονομία.

Πηγή: Συνδέσεις | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος