Κ. Σακελλαροπούλου για παρακολουθήσεις: Η παράταση της διαλεύκανσης της υπόθεσης κάνει ζημιά στη Δημοκρατία

Array

Η υπόθεση των παρακολουθήσεων βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης της Προέδρου της Δημοκρατίας, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου να δηλώνει: «Τοποθετήθηκα επί της αρχής με σαφήνεια στο πλαίσιο αρμοδιοτήτων μου, έχω πλήρη γνώση και συνείδηση των ορίων του αξιώματός μου, κάθε εξαίρεση από προστασία απορρήτου πρέπει να ερμηνεύεται στενά και να υπόκειται σε έλεγχο και λογοδοσία».

«Είναι διαβολική σύμπτωση ότι η χρονική διαφορά της επισύνδεσης από την ΕΥΠ με την απόπειρα του Predator είναι λίγων ημερών καθώς και αυτό που είπε ο κ. Ράμμος ότι τη μέρα που οι δικηγόροι μου πάνε στην ΑΔΑΕ την ίδια μέρα καταστρέφεται το αρχείο παρακολούθησης? Δεν μπορεί το απόρρητο να είναι αλά καρτ κύριοι της ΝΔ», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Στην εξεταστική επιτροπή ολοκληρώθηκε η κατάθεση του επικεφαλής της ΑΔΑΕ. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, ο κ. Ράμμος υποστήριξε πως δε μπορεί να γνωρίζει αν έχει καταστραφεί ο φάκελος Ανδρουλάκη και ότι έως τώρα δεν έχει επιβεβαιωθεί καμία παρακολούθηση άλλου πολιτικού προσώπου, ενώ δεν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος για τον Κυριάκο Βελόπουλο.

«Με όσα ακούσαμε σήμερα, κατέρρευσαν όλες οι χθεσινές διαρροές και τα fake news ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ», σχολίασε ο βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Μαρκόπουλος.

Τα μέλη της Εξεταστικής είχαν πρόσβαση στα έγγραφα που προσκόμισε ο Χρήστος Ράμμος και αφορούν τους ελέγχους της ΑΔΑΕ στην ΕΥΠ. Σύμφωνα με άλλη ροή πληροφοριών, ο κ. Ράμμος φέρεται να είπε σχετικά με το αίτημα προς εταιρεία κινητής τηλεφωνίας για την ταυτοποίηση του τηλεφώνου του κ.Ανδρουλάκη, η εισαγγελέας Βλάχου είπε ότι δεν το είχε υπογράψει, ενώ υπάρχει θεώρηση της υπογραφής από αστυνομικό, αποσπασμένη στην ΕΥΠ.

«Υπήρξε άρνηση συνεργασίας από τον νυν διοικητή της ΕΥΠ. Είναι προφανείς οι ευθύνες του κ. Μητσοτάκη αλλά και εμφανής η ανάγκη ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου να κινηθεί άμεσα ώστε να ελέγξει την κατά τη γνώμη της ανέλεγκτη εισαγγελέα», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Την ευθύνη για αυτή την συγκάλυψη στην εξεταστική επιτροπή την έχουν από κοινού ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, που ήθελαν μια εξεταστική, κυρίως “τροφή” στην κοκορομαχία τους», επισημαίνει το ΚΚΕ.

Την ερχόμενη Τρίτη αναμένεται να κληθεί στην εξεταστική ο Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ τον Οκτώβριο προγραμματίζεται η σύγκληση της επιτροπής θεσμών για τις καταγγελίες του Χρήστου Σπίρτζη.

Ρεπορτάζ: Κάτια Αντωνιάδη

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος