Κ. Μητσοτάκης: Την Τρίτη οι ανακοινώσεις για την καταβολή της έκτακτης ενίσχυσης σε συνταξιούχους

«Θα ανακοινωθεί αύριο ανακούφιση όσων αδικούνται ακόμα από την προσωπική διαφορά Κατρούγκαλου», είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι όσοι αναμένουν επικουρική σύνταξη θα λαμβάνουν 100 ευρώ για κάθε μήνα καθυστέρησης».

Την 1η Απριλίου θα γίνει η τρίτη διαδοχική αύξηση του κατώτατου μισθού οδηγώντας σε αύξηση και το επίδομα ανεργίας, τόνισε επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στην αίθουσα Τέχνης του ΔΗΠΕΘΕ στην Κοζάνη. Όπως συμπλήρωσε: «Το μεγάλο στοίχημα της επόμενης τετραετίας θα είναι οι καλύτεροι μισθοί. Είναι ρεαλιστικό να προσδοκούμε αύξηση από το 2024 τόσο στο Δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα».

Συνεχίζουμε να υψώνουμε αναχώματα έναντι των διεθνών ανατιμήσεων, ανέφερε ο πρωθυπουργός υπενθυμίζοντας την αύξηση του 8% που ήδη εισπράττουν πάνω από 1,5 συνταξιούχοι. Μιλώντας για «προεκλογικές δεσμεύσεις που υλοποιήθηκαν» ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε «μείωση φόρων, ανάπτυξη, νέες και καλοπληρωμένες δουλειές», ενώ όπως είπε, «μειώθηκαν 68 επιβαρύνσεις που επιβλήθηκαν οι πιο πολλές επί ΣΥΡΙΖΑ», αναφερόμενος μεταξύ άλλων στην κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, στις γονικές παροχές σε χαμηλότερες εργοδοτικές εισφορές και στη μείωση της ανεργίας κατά 6%. 

«Ποτέ καμία κυβέρνηση δεν κλήθηκε να διαχειριστεί τόσες πολλές και επάλληλες καταιγίδες , όπως παράνομες μεταναστευτικές ροές, κορονοϊός, εισβολή στην Ουκρανία και διεθνής ακρίβεια, ενώ οι επιθετικές κινήσεις της Τουρκίας και οι προκλήσεις είχαν πάντα την απάντηση που έπρεπε», ανέφερε ο πρωθυπουργός για να επισημάνει στη συνέχεια, ότι η κοινωνία και η οικονομία όχι μόνο έμειναν όρθιες, αλλά πήγαν πολλά βήματα μπροστά».

Ο Κ. Μητσοτάκης επίσης προανήγγειλε ότι 700.000 φοιτητές θα στεγάζονται σε υπερσύγχρονες εστίες στη Δυτική Μακεδονία υπενθυμίζοντας ότι ήδη έχουν εκταμιευτεί 4, 2 εκατομμύρια ευρώ για το επίδομα στέγασης.

Από ουραγοί στην ανάπτυξη γίναμε πρωταγωνιστές στην Ευρώπη

Η ελληνική οικονομία αναβαθμίστηκε 12 φορές κι αυτό έχει τεράστια σημασία για να συγκρατήσουμε το κόστος δανεισμού σε περιβάλλον αυξημένων επιτοκίων ήταν μια ακόμη επισήμανση, ενώ μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην αύξηση των εξαγωγών κατά 50 εκατομμύρια «που ανέδειξε την Ελλάδα πρωταγωνίστρια».

«Η ΝΔ είναι η μεγάλη δύναμη αυτοπεποίθησης και θα κερδίσει τις εκλογές»

“Σήμερα η Κοζάνη στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα που ακούγεται σε όλη τη Δυτική Μακεδονία, αντηχώντας από άκρη σε άκρη της χώρας, ότι η Νέα Δημοκρατία είναι η μεγάλη δύναμη αυτοπεποίθησης και θα κερδίσει και τις εκλογές“, είπε στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε:

“Καθώς μπαίνουμε στην τελευταία ευθεία για τις εκλογές, αυτό δεν είναι άλλο από το διπλό μήνυμα που εκπέμπει πια κάθε γωνιά της πατρίδος μας. Το μήνυμά της αυτοδύναμης Ελλάδας και της αυτοδύναμης και πρωτοπόρας Νέας Δημοκρατίας.

Το μήνυμα που στέλνετε εσείς οι Μακεδόνες είναι το έναυσμα της νίκης για να κάνουμε ακόμα πιο γερές τις βάσεις που θεμελιώσαμε και να κτίσουμε, όλες και όλοι μαζί, ένα καλύτερο αύριο για την όμορφη περιοχή σας, που πάντα έχει μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου”.

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τους συγκεντρωμένους για την ενθουσιώδη, όπως είπε, υποδοχή που του επιφύλαξαν και τόνισε πως η επόμενη συγκέντρωση θα γίνει σε μεγαλύτερο ακόμα, χώρο για να χωρέσουν και αυτοί που έμειναν απέξω από την αίθουσα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τάζει χρήματα που δεν υπάρχουν

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, ότι τάζει χρήματα που δεν υπάρχουν.

Είπε χαρακτηριστικά ότι «τώρα τάζει 45 δισεκατομμύρια ευρώ από το γνωστό λευτόδενδρο της Θεσσαλονίκης, περισσότερα και από αυτά που έλεγε το 2015, για να βάλει μετά καμιά τριανταριά φόρους και να κόψει 17 φορές μισθούς και συντάξεις και να κλαίγεται τώρα για τον νόμο Κατρούγκαλου, τον οποίο ο ίδιος ψήφισε» και συμπλήρωσε:«Αμα ξέρεις ότι δεν έχεις καμιά τύχη να κερδίσεις τις εκλογές, τάζεις ότι θέλεις».

Ταυτόχρονα, ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να τάξει χρήματα που δεν υπάρχουν και δεν θα διαρρήξει τις σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πολίτες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος