Κ. Μητσοτάκης: Περιμένουμε επίσημη πρόσκληση από τις ΗΠΑ για επίσκεψη και θα ανταποκριθούμε

Δεν έχει κλειδώσει ακόμα η ημερομηνία για το ενδεχόμενο ταξίδι του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ η αντίστροφη μέτρηση για την 4η Απριλίου, οπότε και θα γιορταστεί η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου στο Λευκό Οίκο και είναι ημερομηνία η οποία είχε συγκεντρώσει πιθανότητες, έχει ήδη αρχίσει.

Σε κάθε περίπτωση είναι ότι τα διπλωματικά γραφεία τόσο της Ελλάδας όσο και των Ηνωμένων Πολιτειών βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας.


Ωστόσο, δεν έχει κλειδώσει μέχρι στιγμής κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία, όπως είπε χθες ο πρωθυπουργός στο περιθώριο της εκδήλωσης που έγινε στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για το ΤΕΚΑ.
Εκεί λοιπόν ρωτήσαμε τον κύριο Μητσοτάκη για το αν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία και αυτό που μας απάντησε είναι ότι σε κάθε περίπτωση η ελληνική πλευρά περιμένει την επίσημη πρόσκληση από τον Λευκό Οίκο και τότε είναι που θα πει το ναι, δηλαδή ο πρωθυπουργός είπε ότι θα ανταποκριθούμε.


Ρωτήθηκε από συνάδελφο ότι είμαστε προ των αμερικανικών εκλογών του Νοεμβρίου κι αν αυτό θα επηρέαζε ένα επικείμενο τετ α τετ μεταξύ του πρωθυπουργού και του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών. Είπε όχι, μιλάμε για μία καθαρά διμερή συνάντηση και σίγουρα καταλαβαίνουμε πόσο ενδιαφέρον έχει αυτό.


Θυμίζουμε ότι τελευταία συνάντηση που έγινε στο Λευκό Οίκο μεταξύ του κυρίου Μητσοτάκη και τουΤζο Μπάιντεν ήταν τον Μάιο του 2022 και τα δεδομένα, όπως καταλαβαίνουμε έχουν αλλάξει και θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον.
Να δούμε ωστόσο, πότε θα είναι η ημερομηνία και πότε θα κλειδωθεί η συνάντηση αυτή.
Να θυμίσουμε βέβαια ότι πρωθυπουργός ήταν να ταξιδέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά λόγω ακριβώς της υγείας του πρόβλημα στην υγεία του, όταν είχε αρρωστήσει είχε αναβληθεί το ταξίδι αυτό.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Σκιτζή

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος