Συνάντηση Μητσοτάκη με Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο αρχές Απριλίου — Κυβερνητικές πηγές: Είμαστε σε συζητήσεις

«Είμαστε σε συζητήσεις. Δεν έχουμε λάβει ακόμα καμία επιβεβαίωση για καμία ημερομηνία» αναφέρουν κυβερνητικές πηγές για το ταξίδι του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ.

«Στις 4 Απριλίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρίσκεται στο Οβάλ Γραφείο, όπου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο “Μπάιντενόπουλο“», ανακοίνωσε στο Φόρουμ East Macedonia & Thrace ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Γιώργος Τσούνης.

«Είμαι υπερήφανος για τη σχέση μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Ελλάδας. Πληροφορούμαστε ότι είναι καλύτερη από ποτέ και, φίλοι μου, αυτή η σχέση θα μεγαλώσει, θα έχει διάρκεια, θα εμβαθύνει και θα ενισχυθεί.

Ο υπουργός (σ.σ. Εξωτερικών) Μπλίνκεν στα Χανιά, στην κατοικία του πρωθυπουργού Μητσοτάκη, είπε ότι στα 30 χρόνια της διπλωματικής του καριέρας, ποτέ δεν έχει δει τη σχέση, τη συνεργασία, τη φιλία μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας να είναι τόσο καλή όπως είναι σήμερα» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Τσούνης.

Υπενθυμίζεται ότι Πρωθυπουργός είχε αναβάλλει επίσκεψή του στις ΗΠΑ, καθώς νόσησε με γρίπη Η1Ν1.

Η πιθανή ατζέντα της συνάντησης

Εφόσον «κλειδώσει» η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ουάσινγκτον, θα είναι η δεύτερη από το Μάιο του 2022. Υπενθυμίζεται ότι ο Πρωθυπουργός είχε συναντηθεί στο Λευκό Οίκο με τον Τζο Μπάιντεν και μία μέρα μετά τη συνάντησή τους, είχε επισκεφθεί το Κογκρέσο για μία ιστορική ομιλία προς τους γερουσιαστές.

Ευρεία πρόκειται να είναι η ατζέντα των θεμάτων προς συζήτηση ανάμεσα στους δύο ηγέτες. Πέρα από τις διμερείς σχέσεις των δύο πρωτευουσών, στην πρώτη γραμμή βρίσκονται οι εξελίξεις στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή καθώς και ο ρόλος της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά και σε ολόκληρη την Ευρωπαΐκή Ένωση.

Επίσης, όπως επισημαίνουν κυβερνητικά στελέχη, οι σχέσεις Αθήνας και ΗΠΑ βρίσκονται στο καλύτερο δυνατό επίπεδο των τελευταίων 30 ετών.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Γκάτσιος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος