Κ. Αχ. Καραμανλής: Προσλήψεις προσωπικού εντός τριμήνου

Η σημερινή κυβέρνηση παρέλαβε λιγότερα από 800 λεωφορεία σε κυκλοφορία και σήμερα έχει καταφέρει να κυκλοφορούν στους δρόμους της Αθήνας 1.050 λεωφορεία, σημείωσε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής.

Ωστόσο, όπως τόνισε, ο μέσος όρος ηλικίας των οχημάτων ξεπερνά τα 16 χρόνια, ενώ υπάρχουν ελλείψεις σε οδηγούς, και υπογράμμισε ότι μέσα στο επόμενο τρίμηνο θα γίνουν προσλήψεις προσωπικού.

Μέχρι αρχές Οκτωβρίου, τα ΚΤΕΛ θα αναλάβουν 200 περιφερειακά δρομολόγια στην Αττική και μέχρι αρχές του νέου έτους θα προστεθούν στον στόλο επιπλέον 300 λεωφορεία, ηλικίας κάτω της δεκαετίας, με leasing.

Όσον αφορά το μετρό, σημείωσε ότι έχουν ήδη μειωθεί οι χρονοαποστάσεις και συνεχίζεται η προσπάθεια, ενώ ευχαρίστησε τους εργαζόμενους που είχαν και ανάκληση αδειών το καλοκαίρι, καθώς και την Ελληνική Αστυνομία που διενεργεί τους ελέγχους για τη χρήση μάσκας και έχει την αρμοδιότητα για την επιβολή προστίμων.

Η χρήση μάσκας απαιτείται εκεί όπου δεν μπορούν να τηρηθούν αποστάσεις, «γι’ αυτό το λόγο φοράμε μάσκα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και αυτό δεν γίνεται μόνο στην Αθήνα, γίνεται σε όλες τις μεγαλουπόλεις που αντιμετωπίζουν ακριβώς τα ίδια προβλήματα ανά τον κόσμο», σημείωσε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος