Η Βουλή ενέκρινε τον νέο πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ. της ΕΡΤ (video)

Με τις ψήφους των βουλευτών της ΝΔ η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Bουλής ενέκρινε την τοποθέτηση του δημοσιογράφου Κων/νου Ζούλα στην θέση του Προέδρου της ΕΡΤ, του Γιωργου Γαμπρίτσου στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, καθώς και του Νίκου Ελματζιόγλου και της Ιωάννας Στεφανάκη στις θέσεις των μελών του ΔΣ της ΕΡΤ ΑΕ.

Να σημειωθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ το ΚΚΕ και η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ καταψήφισαν ενω το ΚΙΝΑΛ και το ΜΕΡΑ 25 ψήφισαν παρών.Βασικός στόχος είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης , η θωράκιση της ανεξαρτησίας της Δημόσιας Τηλεόρασης με σεβασμό στα χρήματα των φορολογουμένων τόνισε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σημειώνοντας παράλληλα την ανάγκη για εξασφάλιση του πλουραλισμού και της ποιότητας του προγράμματός της.

Έντονες επιφυλάξεις εξέφρασαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης για το πώς μπορεί να διασφαλιστεί ο πολιτικός πλουραλισμός όταν τοποθετείται στη θέση του προέδρου ο μέχρι πρότινος υπεύθυνος του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού με τον ίδιο τον κ. Ζούλα να απαντά οτι δεν θα δεχόμουν να διακυβεύσω την δημοσιογραφική μου πορεία αν δε είχα την ρητή εντολή του πρωθυπουργού να αποκτήσει επιτέλους η ΕΡΤ το ρόλο που της επιτάσσει το Σύνταγμα.

«Αποδέχθηκα την πρόταση της κυβέρνησης ως πρόκληση και συνεισφορά», ανέφερε ο προτεινόμενος για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ Γιώργος Γαμπρίτσος, μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

«Ο ρόλος της ΕΡΤ στην ενημέρωση, επιμόρφωση και ψυχαγωγία παραμένει σημαντικός. Οι όποιες αναταράξεις κατά καιρούς στη λειτουργία της, σε καμία περίπτωση δεν μειώνουν τη διαχρονική της αξία. Συνιστούν δε πρόκληση για εργαζόμενους και διοίκηση για συνεχή βελτίωση», είπε ο κ. Γαμπρίτσος.

Απαντώντας στις ερωτήσεις των βουλευτών της αντιπολίτευσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Πέτσας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την σύμπνοια που υπάρχει για το πλάνο αξιολόγησης του προσωπικού σημειώνοντας οτι τα κανάλια παραμένουν.

Απο την πλευρά του ο κ. Ζούλας σημείωσε την ανάγκη για γενναία ανανέωση προσωπικού χωρίς όμως καμία απόλυση. Πλέον όπως υπογράμμισε δεν θα αξιολογούν η βουλή και οι βουλευτές ποιο θα είναι πρώτο θέμα στο δελτίο ειδήσεων λέγοντας χαρακτηριστικά δεν μπορεί ο πρωθυπουργός να είναι πρώτη είδηση κάθε μέρα.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος