Γ. Γαμπρίτσος: “Θα διασφαλίσουμε την αξιοκρατία και θα εγγυηθούμε το επαγγελματικό ήθος”

«Αποδέχθηκα την πρόταση της κυβέρνησης ως πρόκληση και συνεισφορά», ανέφερε ο προτεινόμενος για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ Γιώργος Γαμπρίτσος, μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

«Ο ρόλος της ΕΡΤ στην ενημέρωση, επιμόρφωση και ψυχαγωγία παραμένει σημαντικός. Οι όποιες αναταράξεις κατά καιρούς στη λειτουργία της, σε καμία περίπτωση δεν μειώνουν τη διαχρονική της αξία. Συνιστούν δε πρόκληση για εργαζόμενους και διοίκηση για συνεχή βελτίωση», είπε ο κ. Γαμπρίτσος και υπογράμμισε ότι «διοίκηση και εργαζόμενοι για να πετύχει το εγχείρημα, θα συμφωνήσουν και θα πιστέψουν στους ίδιους στόχους».

«Θα διασφαλίσουμε την αξιοκρατία και θα εγγυηθούμε το επαγγελματικό ήθος. Θα πετύχουμε τη σωστή εταιρική οργάνωση και στελέχωση και θα δημιουργήσουμε τις κατάλληλες υποδομές ώστε να εξελιχθεί η ΕΡΤ σε ένα δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα, με χρηστή διαχείριση των χρημάτων που μας εμπιστεύεται ο ελληνικός λαός και ορθολογική διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού», είπε ο Γιώργος Γαμπρίτσος.

«Γνωρίζω τις δυσκολίες και την πολυπλοκότητα του έργου που έχω να επιτελέσω. Άλλωστε το 2010 απέκτησα μια πρώτη σημαντική εμπειρία, όταν υπηρέτησα την ΕΡΤ από τη θέση του προέδρου του ΔΣ και διευθύνοντος συμβούλου. Σκοπεύω να ανταποκριθώ στο έργο μου, αντλώντας από την πολυετή εμπειρία, την οποία απέκτησα εργαζόμενος σε μεγάλους ραδιοτηλεοπτικούς οργανισμούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Θα εργαστώ με συνέπεια και επαγγελματισμό, έχοντας ως γνώμονα και σταθερό στόχο την ανάδειξη του έργου της ΕΡΤ στο πλαίσιο των αξιών και της αποστολής της».

Ο προτεινόμενος για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου είπε ότι «θέλουμε την ΕΡΤ, δημόσια ραδιοτηλεόραση που μας ενημερώνει, μας ψυχαγωγεί και μας εκπαιδεύει. Που αναδεικνύει τον πολιτισμό μας, την ταυτότητά μας, τη γλώσσα μας, την κληρονομιά μας, τις δυνατότητές μας. Που ενισχύει το δημόσιο διάλογο και προβάλλει τον καλύτερο συλλογικό εαυτό μας, λαμβάνοντας υπόψη: τις κοινωνικές, πολιτιστικές, τεχνολογικές αλλαγές, που επιτελούνται χωρίς εξαιρέσεις και προκαταλήψεις, με διαφάνεια, τους μετανάστες που ζουν ανάμεσά μας αλλά και τους Έλληνες της διασποράς, τους ξένους που θέλουν να πληροφορηθούν για τη χώρα μας, να γνωρίσουν την Ελλάδα του σήμερα, τους νέους που καλούνται να αντιμετωπίσουν ένα σύνθετο μέλλον και όλο και περισσότερο έλκονται από τις νέες τεχνολογίες, το διαδίκτυο, τους νέους δρόμους της τεχνολογίας, τους δασκάλους, τους συγγραφείς, τους επιστήμονες, τους καλλιτέχνες, τους ανθρώπους που θα τονώσουν την αυτοεκτίμησή μας. Θέλουμε να εμπλουτίσουμε τη ζωή των Ελλήνων».

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος