Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης – Κινητοποιήσεις στη ΔΕΘ (video)

Έντονη κριτική στα όσα είπε ο πρωθυπουργός κατά την συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στη ΔΕΘ, αλλά και στην ομιλία του στο Βελίδιο Συνεδριακό κέντρο, ασκούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Στην ανακοίνωση της, η ΝΔ κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ότι «συνεχίζει τα ψέματα πιστεύοντας ότι μπορεί να εξαπατήσει τον ελληνικό λαό.Ένας κουρασμένος πρωθυπουργός των απολύσεων και της διαπλοκής, που έχει πάρει διαζύγιο από την πραγματικότητα, αλλά παραμένει σφηνωμένος στην καρέκλα του», αναφέρεται.

Για αλαζονεία και πανικό κατηγορεί τον πρωθυπουργό, το ΠΑΣΟΚ. «Ψυχραιμία Αλέξη. Η αλαζονεία της αδυναμίας προδίδει τον πανικό σου. Γι’ αυτό δεν θα πας μακριά. Μην κρίνεις εξ’ ιδίων τα αλλότρια, συγκυβερνήτη της ακροδεξιάς απόφυσης», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ..

Η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μανταλένα Παπαδοπούλου κατηγορεί ωστόσο το ΠΑΣΟΚ : «Στο ΠΑΣΟΚ, που αποτελεί «ουρά» της ακροδεξιάς Νέας Δημοκρατίας του Βορίδη, του Γεωργιάδη και του Πλεύρη συνεχίζουν να κρίνουν εξ’ ιδίων τα αλλότρια, ενώ περισσεύει το θράσος».

Το Κομμουνιστικό κόμμα κάνει λόγο για «καινούριο παραμύθι δίκαιας ανάπτυξης».
«Το στοίχημα για τον πρωθυπουργό είναι ο λαός να υπομείνει αδιαμαρτύρητα παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΚΚΕ.
Οι υποσχέσεις για ανάπτυξη αφορούν το μεγάλο κεφάλαιο, δίνοντας ένα ξεροκόμματο στην ακραία φτώχεια, δήλωσε από τη Θεσσαλονίκη ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος έδωσε το παρόν στις κινητοποιήσεις.
Ξεκινά ένας μεγάλος ταξικός αγώνας, δήλωσε κατά τη διαδήλωση της Λαϊκής Ενότητας, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Σεσημασμένη ψευδολογία χαρακτήρισε η ΧΑ την ομιλία του πρωθυπουργού.
«Τσακίζει τους πολίτες με τον ΕΝΦΙΑ και την αιματηρή φορολόγηση, γεμίζει την επικράτεια λαθρομετανάστες και χαρίζει στους ξένους τοκογλύφους τον εθνικό πλούτο της Ελλάδος», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το ΠΟΤΑΜΙ καυτηριάζει τις αναφορές του Αλέξη Τσίπρα στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών: «Κατά τη συνήθη τακτική του συνέχισε να πυροβολεί τη λογική και να κάνει το μαύρο- άσπρο, λέγοντας τις γνωστές κορώνες για το νταβατζιλίκι που πέθανε. Οι πάντες γνωρίζουν ότι όχι μόνο δεν πέθανε αλλά ζει και βασιλεύει, με νέα πρόσωπα στη θέση παλιών, φίλους και κουμπάρους των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ».

Η Δημοκρατική Αριστερά καυτηρίασε σημεία της συνέντευξης του πρωθυπουργού και κυρίως την αναφορά ότι μόνο το 10% των συνταξιούχων πλήττονται από τις περικοπές στο ασφαλιστικό.

Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι και κινήματα έδωσαν μαζικό παρόν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα κατά της ανεργίας, της λιτότητας και των μνημονίων.

“Τέρμα πια στις αυταπάτες” ήταν το κεντρικό σύνθημα στην πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, στην οποία συμμετείχαν εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση, στο χώρο της υγείας και της εκπαίδευσης.
Στην κεφαλή της πορείας ήταν δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και εργαζόμενοι στα φωσφορικά λιπάσματα Καβάλας.
Ξεχωριστές συγκεντρώσεις πραγματοποίησαν μέλη του ΠΑΜΕ και η Λαϊκή Ενότητα, μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αντιεξουσιαστικές οργανώσεις, αλληλέγγυοι και πρόσφυγες από κέντρα φιλοξενίας.
Κοινή κατάληξη, η νότια πύλη της Διεθνούς Έκθεσης.
24ωρη απεργία πραγματοποίησαν, χθες, η ΕΣΗΕΑ και η ΠΟΣΠΕΡΤ, με αίτημα τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1 Επιμέλεια:Γιώργος Σιδέρης
Σχετική είδηση:Αλ. Τσίπρας: Στο κοινωνικό κράτος τα 246 εκ. των αδειών – Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση (video)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος