«Γράφτηκε» το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ – Κουμουνδούρου: Η συμμετοχή στις προκριματικές εκλογές ξεπέρασε τις προσδοκίες

Στις οχτώ το πρωί της Κυριακής άνοιξαν οι κάλπες του ΣΥΡΙΖΑ για την επιλογή των 35 υποψηφίων που θα μπουν στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η προκριματική αυτή εκλογική διαδικασία για το ευρωψηφοδέλτιο θα διαρκούσε μέχρι τις 8 το βράδυ, αλλά τελικά δόθηκε παράταση για μία ώρα, μέχρι τις 21:00. Η συμμετοχή στις προκριματικές εκλογές ξεπέρασε τις προσδοκίες του κόμματος, ανέφεραν πηγές της Κουμουνδούρου

Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγο μετά τις 18:00 η συμμετοχή ξεπερνούσε τις 50.000.

Ο Στέφανος Κασσελάκης ψήφισε ηλεκτρονικά από τις ΗΠΑ. Ηλεκτρονικά ψήφισε ο πρώην πρόεδρος τουκόμματος Αλέξης Τσίπρας, γεγονός που όπως αναφέρουν στην Κουμουνδούρου αποτελεί δείγμα ότι υπήρξε κάτι σαν ψήφος εμπιστοσύνης της επιλογής αυτής της υβριδικής διαδικασίας.

Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την Δευτέρα, με την καταμέτρηση των ψήφων και την ανάδειξη των 35 υποψηφίων που τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ επέλεξαν.

Τις 35 από τις 42 θέσεις του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ διεκδικούσαν 201 πρόσωπα που συμμετέχουν σε αυτές τις προκριματικές εσωκομματικές εκλογές.

Είναι 35 από τους 42 διότι τα δύο πρόσωπα που έχουν ήδη τη θέση τους στο ευρωψηφοδέλτιο θα είναι οι νυν ευρωβουλευτές του κόμματος, ο Κώστας Αρβανίτης και η Έλενα Κουντουρά και πέντε πρόσωπα τα οποία θα ανακοινώσει μέσα στις επόμενες μέρες ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης.

Μέλη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισα σήμερα σε περισσότερα από 400 εκλογικά τμήματα στη χώρα ή και διαδικτυακά, εφόσον είχαν εγγραφεί για να ψηφίσουν ηλεκτρονικά μέσα στην προβλεπόμενη προθεσμία, δηλαδή μέχρι τις 7 Απριλίου.

Οι εκλογείς που ψήφισαν με φυσική παρουσία είχαν να επιλέξουν υποψηφίους από την περιφέρεια στην οποία ανήκει το εκλογικό τμήμα στο οποίο ψήφιζαν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος