Γ. Παπανδρέου: “Αφετηρία νέων αγώνων” η 18 Οκτώβρη 2021 – Εν αναμονή ραγδαίων εξελίξεων στο ΚΙΝΑΛ

Εβδομάδα εξελίξεων στο ΚΙΝΑΛ. Πλήθος σεναρίων πυροδότησαν οι διαδοχικες συναντησεις που ειχε ο Γιώργος Παπανδρέου με τους υποψήφιους για την ηγεσία του Κομματος. Ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, πιθανόν να ανακοινώσει ακομη και σήμερα την υποψηφιότητά του, ενώ την Πέμπτη εκπνέει η προθεσμία υποβολής των υποψηφιοτήτων με τις απαιτούμενες υπογραφές στήριξης. Ο ίδιος σήμερα με αφορμή την επέτειο του εκλογικού θριάμβου του ΠΑΣΟΚ το 1981, που με 48% σχημάτισε για πρώτη φορά κυβέρνηση, προχώρησε σε ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα χαρακτηρίζοντας τη σημερινή μέρα “αφετηρία νέων αγώνων”.

«18 Οκτώβρη 1981. Ημέρα νίκης του Ελληνικού λαού και της Δημοκρατίας. 18 Οκτώβρη 2021. Αφετηρία νέων αγώνων για να οικοδομήσουμε μια προοδευτική προοπτική, να οδηγήσουμε με σιγουριά τη χώρα σε ένα μέλλον με μεγάλες προκλήσεις, αλλάζοντας οριστικά τη μοίρα του Ελληνικού λαού», έγραψε.

Η πρώην υπουργός Κατερίνα Μπατζελή εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο κ. Παπανδρέου θα μπει στον αγώνα για την εκλογική αναμέτρηση.

Εν τω μεταξύ ο Α. Λοβέρδος στέλνει το μήνυμα ότι θα είναι υποψήφιος μέχρι το τέλος και σημειώνει ότι βλέπει τον ρόλο των πρώην Προέδρων ως εγγυητών της σοβαρότητας της διαδικασίας

«Πάντα το να κρατάς την σοβαρότητά σου, είναι προϋπόθεση για να είσαι ένα μεγάλο κόμμα και οι τέως πρόεδροι έχουν να παίξουν έναν σημαντικό ρόλο σε αυτό. Όταν μιλούν τους ακούμε και ο ρόλος τους είναι ωφέλιμος. Εγώ αυτό πιστεύω ότι ο κ. Παπανδρέου οφείλει να κάνει, να είναι ένας ωφέλιμος παράγοντας εξελίξεων στον χώρο του κέντρου και της κεντροαριστεράς αλλά είναι δικό του θέμα, τι θα επιλέξει, δεν είναι δικό μου».

«Δεν υπάρχει ισχυρότερος λόγος από τη σιωπή. Το μόνο που έχω να πω είναι ότι βασική προϋπόθεση για να κάνει κάποιος πολιτική, είναι να διατηρεί τη σοβαρότητά του, και ως εκ τούτου εύχομαι καλή επιτυχία στη διαδικασία που κατά το καταστατικό του οργανώνει το ΚΙΝΑΛ», σχολίασε ο πρώην υπουργός και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα

Ο πρώην πρωθυπουργός συναντήθηκε με τους υποψήφιους Παύλο Γερουλάνο και Παύλο Χρηστίδη.

Ο κ. Γερουλάνος μετά το πέρας της συνάντησης δήλωσε ότι «το διακύβευμα είναι η ενότητα της παράταξης» ενώ χαρακτήρισε τη συζήτηση εποικοδομητική. «Θα ακολουθηθούν οι σωστές διαδικασίες. Σήμερα δεν έχουν αλλάξει τα δεδομένα», σημείωσε.

«Αναφερόμενος στην ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Γ. Παπανδρέου ο κ. Χρηστίδης είπε ότι η πιθανή υποψηφιότητα Παπανδρέου έχει μια σημειολογία. «Δεν θα μπω σε μια διαδικασία που έχει σενάρια. Μαζί με όλες τις γενιές του ΠΑΣΟΚ να φτιάξουμε κάτι το οποίο θα ανεβάσει και ταχύτητες», δήλωσε στην ΕΡΤ ο Παύλος Χρηστίδης.

Σήμερα οκ. Παπανδρέου συναντάται με τον Βασίλη Κεγκέρογλου.

«Η ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Γ. Παπανδρέου , θα φέρει νέα δεδομένα , τα οποία  πρέπει όσοι έχουμε εκδηλώσει ενδιαφέρον να τα επανεκτιμήσουμε και να δούμε συνολικά πως θα προχωρήσουμε.» δήλωσε στην ΕΡΤο Βασίλης Κεγκέρογλου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος