Π. Χρηστίδης: Η νέα γενιά, στο προσκήνιο, μακριά από ίντριγκες – Η Φ. Γεννηματά με ανέδειξε (video)

Ο Παύλος Χρηστίδης, υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. μίλησε στην ΕΡΤ για τις εσωκομματικές εκλογές και τις πολλές υποψηφιότητες που έχουν κατατεθεί στο κόμμα του.

«Ενώνω τη φωνή με όλους όσοι θέλουν να δουν την παράταξη να ανανεώνεται, να αποκτά ένα φρέσκο και καινοτόμο λόγο με γωνίες και να αυξάνει τα ποσοστά της», δήλωσε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ., αναφέροντας ότι το εκλογικό  αποτύπωμα του κόμματος του είναι μικρότερο από το κοινωνικό.

«Μπήκα στη μάχη γιατί αντιλαμβάνομαι ότι έξι χρόνια, με την ηγεσία της Φώφης Γεννηματά, έγιναν σημαντικά βήματα ώστε το ΚΙΝ.ΑΛ. να είναι τρίτη αντιπολιτευτική δύναμη. Με την αποχώρησή της από την κούρσα, όσα περνάει και μας έμαθε να αγωνιζόμαστε, αυτό που έπρεπε να κάνουμε ήταν να συνεχίσουμε σε αυτόν τον δρόμο», δήλωσε ο κ. Χρηστίδης.

To KINAΛ πρέπει να κάνει restart

Θέλοντας να εξηγήσει τι ήταν αυτό που τον ώθησε να θέσει υποψηφιότητα, ο βουλευτής που ΚΙΝ.ΑΛ. είπε:

«Πήρα μια απόφαση η οποία βάζει την αποφασιστική, νέα γενιά, στο προσκήνιο, μακριά από ίντριγκες και μηχανορραφίες για να μιλήσουμε για τα πραγματικά προβλήματα που νιώθουν τους νέους ανθρώπους», δήλωσε και πρόσθεσε ότι πρέπει «να κάνουμε μια επανεκκίνηση ως μια συνέχεια της πολιτικής η οποία υπήρξε και ως μια νέα αρχή που θα είναι κοινωνική, ηθική, αξιακή και θα μπορεί να διασφαλίσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο της παράταξης».

Όπως επισήμανε, «υπάρχουν δύο εκατομμύρια συμπολίτες μας που δεν ψηφίζουν γιατί θεωρούν ότι όλο αυτό δεν τους αφορά. Να απευθυνθούμε στη νέα γενιά, στους ανθρώπους που ζουν με πολύ μικρά ποσά ή είναι στην ανεργία και να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι μέσα από την πολιτική μπορούν να βελτιώσουν τη ζωή τους. Αυτό υπηρετεί η δική μου παρουσία στα πράγματα».

Διεκδικούμε πρωταγωνιστικό ρόλο

Ο κ. Χρηστίδης, ξεκαθάρισε ότι σε περίπτωση εκλογής του, θα διεκδικήσει την αυτόνομη πορεία του κόμματος. «Αυτό είναι κάτι αδιαπραγμάτευτο. Μόνο έτσι θα χτίσουμε τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Καταλαβαίνω ότι κανένας από τους πολίτες με όλους όσοι συνομιλώ δεν θέλουν να γίνουν πατερίτσα κάποιου άλλου. Είμαστε εδώ για να γίνουμε πρωταγωνιστές».

Μιλώντας για τα σχέδια του για την επόμενη μέρα ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ξεκαθάρισε ότι «όποιος συζητά ενδεχόμενο συγκυβέρνησης τώρα παραβιάζει μια βασική αρχή, της επιβίωσης, της διεύρυνσης, της ανάπτυξης των δυνάμεων της Σοσιαλδημοκρατίας και του κοινωνικού φιλελευθερισμού».

Αναφερόμενος στην ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Γ. Παπανδρέου ο κ. Χρηστίδης είπε ότι η πιθανή υποψηφιότητα Παπανδρέου έχει μια σημειολογία. «Δεν θα μπω σε μια διαδικασία που έχει σενάρια. Μαζί με όλες τις γενιές του ΠΑΣΟΚ να φτιάξουμε κάτι το οποίο θα ανεβάσει και ταχύτητες».

Τι δήλωσε για τη Φώφη Γεννηματά

Απαντώντας σε ερώτηση αν έχει επικοινωνήσει με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ ο κ. Χρηστίδης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς το πρόσωπό της, λέγοντας: «Οφείλω στη Φώφη Γεννηματά πάρα πολλά. Με ανέδειξε. Με πήρε από μια παραλία στο Ναύπλιο, το 2015, και με έκανε εκπρόσωπο τύπου, δίνοντάς μου τη δυνατότητα την οποία έχω να προβάλλω τις θέσεις μου και να υπερασπιστώ μια παράταξη τεράστια πορεία. Επικοινώνησα μαζί την την Παρασκευή για να της ανακοινώσω την υποψηφιότητά μου. Πιστεύω ότι θα δώσουμε πολλές μάχες μαζί με τη Φώφη Γεννηματά όλο το υπόλοιπο διάστημα».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος