Γιάνης Βαρουφάκης: Με το όχι μας στην αμυντική συμφωνία τιμούμε τον αυθεντικό πατριωτισμό

“Έχουμε μία αμυντική συμφωνία για την οποία είχε ιδιαίτερο ενθουσιασμό ο Πρωθυπουργός. Εμείς επειδή θεωρούμε ότι αποδυναμώνει την ήδη καταρρακωμένη εθνική άμυνα, καταψηφίζουμε την αμυντική αυτή συμφωνία Μητσοτάκη-Μακρόν” είπε από το βήμα της Βουλής ο Γραμματέας του MέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης στη συζήτηση στη Βουλή για την αμυντική συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας.

“Την παρουσιάζετε ως ενίσχυση της εθνικής ανεξαρτησίας. Την εισπράττουμε ως αποδυνάμωση της ήδη καταρρακωμένης εθνικής ανεξαρτησίας” επεσήμανε ο κ. Βαρουφάκης και εκτίμησε πως οδηγεί σε κούρσα εξοπλισμών με την Τουρκία  “θα μας σπρώξει βαθύτερα στην χρεοκοπία, και έτσι, θα αποδυναμώσει μακροπρόθεσμα την εθνική άμυνα με αποτέλεσμα υψηλότερο κίνδυνο συρράξεων και μεγαλύτερη εθνική ανασφάλεια”.

“Το μόνο που θα κάνει είναι να δώσει κι άλλο κίνητρο στην Άγκυρα να τραβήξει το σχοινί για να επιβεβαιώσει παραδειγματικά πως η συμφωνία σας με τον Μακρόν είναι μια τρύπα στο Αιγαίο” είπε ο κ. Βαρουφάκης για την Αμυντική Συμφωνία με τη Γαλλία και την χαρακτήρισε ως “το περιτύλιγμα μιας κυνικής αγοράς όπλων που υπονομεύει την εθνική άμυνα αυξάνοντας τις εντάσεις στην περιοχή και εκκινώντας μια νέα μάταιη εξοπλιστική κούρσα”.

“Η Αμυντική Συμφωνία είναι το αμπαλάζ που χρησιμοποιείτε για να κάνετε την “Μητσοτάκειο Αγορά του Αιώνα” πιο εύπεπτη στους χρεοκοπημένους Έλληνες και Ελληνίδες που θα την πληρώνουν για χρόνια – χωρίς καν να θωρακίζουν την πατρίδα μας” σημείωσε και τόνισε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό πως “Η άμυνα αυτής της χώρας δεν εξαρτάται τόσο από τους εξοπλισμούς της. Εξαρτάται από τη δυνατότητα μας να χρησιμοποιούμε τα όπλα που έχουμε χωρίς άδεια από την Ουάσιγνκτον και το Βερολίνο, να κρατάμε τα παιδιά μας στον τόπο τους και να αποδράσουμε από τα δεσμά της φυλακής χρέους.”

Επιπλέον προέβλεψε ότι “Η πατρίδα μας, εξασθενημένη όπως είναι από τα χρέη, τους φόρους και την φτώχεια, θα γονατίσει κι άλλο αν της φορέσετε νέες πανοπλίες εξ εσπερίας πληρωμένες με τα ματωμένα πλεονάσματα -που λέει και το ΚΚΕ- της τρόικας, τα πλεονάσματα που σας έχουν βάλει να στείλετε και πάλι στα ουράνια οι ίδιοι που σας λένε «κοπιάστε, πάρτε φρεγάτες, πάρτε Ραφάλ, πάρτε κι άλλα δάνεια”.

“Με το όχι μας απόψε, τιμούμε τον αυθεντικό πατριωτισμό, εκθέτοντας τον επικίνδυνο εθνικισμό της λαϊκής δεξιάς και του διευρυμένου μνημονιακού τόξου” σημείωσε ο κ. Βαρουφάκης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος