Για την παραβατικότητα της Τουρκίας ενημέρωσε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ τη στρατιωτική επιτροπή της Ε.Ε.

Σε επισημάνσεις για την καθημερινή παραβατική και προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο και την Κύπρο προέβη ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, μέσω τηλεδιάσκεψης, στη σύνοδο της στρατιωτικής επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ έδωσε έμφαση στον γενικότερο κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος στο Αιγαίο από τις τουρκικές προκλήσεις και τις σοβαρές συνέπειες που θα μπορούσε να επιφέρει. Αναφέρθηκε στην πρόσφατη επικοινωνία του με αξιωματούχους του ΝΑΤΟ επί του θέματος, αλλά και στην ανάγκη αλλαγής στάσης εκ μέρους της Τουρκίας, έναντι της οποίας η Ελλάδα πάντοτε τηρεί ετοιμότητα κατάλληλων αντιδράσεων.

Παράλληλα, επανέλαβε την πλήρη και διαρκή υποστήριξη της Ελλάδος στην Κύπρο, της οποίας τα κυριαρχικά δικαιώματα συστηματικά παραβιάζονται από την Τουρκία.

Όσον αφορά την έναρξη της επιχείρησης της Ε.Ε. «IRINI», ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ εξέφρασε ικανοποίηση, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα συμμετέχει σε αυτή με προσωπικό, μέσα και εγκαταστάσεις. Ζήτησε την υποστήριξη του συνόλου των χωρών – μελών, δεδομένης της ζωτικής σημασίας της κεντρικής και ανατολικής Μεσογείου για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Για την πρόσφατη κλιμάκωση των μεταναστευτικών ροών στον Έβρο και το Αιγαίο, εξέφρασε ανησυχία, επισημαίνοντας την προσπάθεια της Τουρκίας για εργαλειοποίηση του φαινομένου, με σκοπό την άσκηση πίεσης στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Ευχαρίστησε τα θεσμικά όργανα της Ε.Ε. και όλα τα κράτη – μέλη, που υποστήριξαν τη χώρα μας τόσο σε πολιτικό, όσο και σε επιχειρησιακό επίπεδο.

Αναφερόμενος στην επιτυχή αντιμετώπιση της Covid-19, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ τόνισε ότι οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις διατήρησαν άθικτη την επιχειρησιακή τους ετοιμότητα και ικανότητα, ενώ μίλησε και για τη συνδρομή τους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Τέλος, εξέφρασε την αμέριστη υποστήριξή του στις πρωτοβουλίες και δράσεις της E.Ε. για τη συλλογική και συντονισμένη αντιμετώπιση ενδεχόμενου δεύτερου κύματος του κορονοϊού.

Πηγές: ΕΡΤ, ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος