Γ. Πλακιωτάκης στην ΕΡΤ: Τα νέα μέτρα απαραίτητα για την υγεία όλων – Στόχος η επιστροφή στην κανονικότητα (video)

Στόχος μας να μην επιτρέψουμε στον ιό να εμποδίσει την επιστροφή στην κανονικότητα, είπε στην ΕΡΤ ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος βρέθηκε σήμερα από νωρίς το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά προκειμένου να επιθεωρήσει ο ίδιος την εφαρμογή των νέων μέτρων από σήμερα, τα οποία χαρακτήρισε απαραίτητα για την υγεία, και των ταξιδιωτών και των πληρωμάτων.

Ο υπουργός απηύθυνε έκκληση σε όλους να τηρούν τα μέτρα, και κάλεσε τους επιβάτες να προσέρχονται μια ώρα νωρίτερα και να συνεργάζονται στους ελέγχους των αρχών.

“Στόχος και επιθυμία όλων είναι να μην επιτρέψουμε στον ιό και τις μεταλλάξεις του να εμποδίσουν την επιστροφή στην κανονικότητα. Τα στελέχη του λιμενικού σώματος είναι και θα είναι καθημερινά στους καταπέλτες και εντός των πλοίων, έτσι ώστε να επιτηρήσουν και να επιβλέψουν την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων. Τα νέα μέτρα είναι απαραίτητα για την προστασία της υγείας όχι μόνο των επιβατών και των πληρωμάτων αλλά και των κατοίκων των νησιών. Ζητώ από όλους να ακολουθούν τις οδηγίες και να τηρούν σχολαστικά τα μέτρα που προβλέπονται από το υγειονομικό πρωτόκολλο. Με τη συνεργασία όλων και με σωστό σχεδιασμό θα κερδίσουμε το φετινό καλοκαίρι, θα κερδίσουμε πίσω τη ζωή μας”, είπε και υπενθύμισε πως κάθε μέρα ο ΕΟΔΥ ανακοινώνει τα σημεία που γίνονται δωρεάν rapid test και μπορούν να προσέλθουν οι πολίτες.

Επίσης είπε πως σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ θα εξεταστεί και το ενδεχόμενο να υλοποιηθεί ένα σχέδιο περισσοτέρων σημείων για rapid test.

Πρόσθεσε τέλος ότι το υπουργείο Ναυτιλίας έχει ξεκινήσει μία μεγάλη ενημερωτική καμπάνια για την εφαρμογή των νέων μέτρωνέτσι ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα στα λιμάνια και μέσα στα πλοία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος