Γ. Παπανδρέου στους νέους: Εάν δεν πάρετε στα χέρια σας τη μοίρα σας, κάποιοι άλλοι θα την ορίζουν

Ανοιχτό διάλογο με νέους είχε το βράδυ της Δευτέρας ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος είναι ο μόνος υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ που δεν συμμετείχε στο αποψινό debate, καθώς είχε καταθέσει μια διαφορετική πρόταση.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, στην αρχική του τοποθέτηση προτού δεχθεί ερωτήσεις των νέων, τόνισε ότι ο έλεγχος από τους ισχυρότερους έχει δημιουργήσει μια απογοήτευση στους νέους, που αισθάνονται – όπως είπε – ότι η πολιτική είναι ένα παιχνίδι εντυπώσεων, ένα παιχνίδι μιας ατάκας στην τηλεόραση. Αυτό δεν θα έπρεπε να υπάρχει, σημείωσε, καθώς αυτό που ανακάλυψαν οι αρχαίοι Έλληνες είναι ότι ουσιαστικά η πολιτική πρέπει να είναι η δυνατότητα να φανταστούμε και να οραματιστούμε.

«Εάν δεν καταφέρουμε να έρθει ο νέος κοντά στην πολιτική, να κάνει την πολιτική δικό του βίωμα και δικιά του υπόθεση, ουσιαστικά θα αφήσουμε τις κοινωνίες μας να ορίζονται από κάποιους άλλους. Αυτό θα είναι. Εάν δεν πάρετε εσείς στα χέρια σας την δική σας μοίρα, κάποιοι άλλοι θα ορίζουν την μοίρα σας. Και συνήθως θα είναι οι ισχυρότεροι και όχι αναγκαστικά εκείνοι που είναι εμφανείς» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου.

Ρεπορτάζ: Κώστας Σκουλάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος