Γ. Οικονόμου για σενάρια συνεργασιών: Μη ρωτάτε εμάς, ρωτήστε Τσίπρα, Ανδρουλάκη και άμα βγάλετε άκρη να μας το πείτε

Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε επίσης στα μέτρα στήριξης των οικογενειών των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη, όπως αποφάσισε η βουλή και είχε ανακοινώσει σχετικά η κυβέρνηση

«Οι πολίτες ξέρουν τι έγινε από το 2015 ως το 2019 και τι έγινε από το 2019 ως το 202 και με βάση τα στοιχεία, καλούνται να διαλέξουν ανάμεσα στο μπροστά και στο πίσω«, είπε ο Γιάννης Οικονόμου στην τακτική ενημέρωση Τύπου.

Μειώσαμε ή καταργήσαμε 50 φόρους, ύψους 7 δισεκ. ευρώ. Μειώσαμε ΕΝΦΙΑ, καταργήσαμε εισφορά αλληλυγγύης., τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Οικονόμου επικρίνοντας ότι επί ΣΥΡΙΖΑ «κυριάρχησε η υπερφορολόγηση με επτά πρόσθετους φόρους. Μόλις προχθες, ο κ. Δραγασάκης αποκάλυψε σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ να καταργηθούν φοροαπαλλαγές που έφερε η κυβέρνησή μας και στη θέση τους να επιβάλλουν νέα φορολογική εξόντωση».

«Η Ελλάδα της Μόριας επεκτείνει τον φράχτη στον Έβρο» , είπε τονίζοντας ότι επί ΣΥΡΙΖΑ οι κοινωνίες υπέφεραν ενώ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ένιπτε τας χείρας αφήνοντας απροστάτευτο προσωπικό του Λιμενικού. Σχετικά με την τροπολογία Παπαδημούλη, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι «πρόθεση της αντιπολίτευσης στο μεταναστευτικό είναι να επανέλθει η χώρα στην κατάσταση χάους επί των ημερών τους».

«Αποτελεί αδιαμφισβήτητο γεγονός που παραδέχονται όλοι οι ειλικρινείς πολίτες ότι καμία κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση και μετά δεν αντιμετώπισε περισσότερες εξωγενείς κρίσεις από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Από τις μεταναστευτικές εισβολές στον Έβρο και τις διαρκείς απειλές μια προκλητικής Τουρκίας, μέχρι την πανδημία, τη Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και την ενεργειακή κρίση και ακρίβεια που ενέσκηψε μετά. Παρόλα αυτά αυτή η κυβέρνηση τήρησε και σε αρκετές περιπτώσεις υπερέβη την συμφωνία αλήθειας που υπέγραψε το 2019 με τον ελληνικό λαό ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης» είπε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, συμπληρώνοντας ότι «προφανώς υπήρξαν στο διάστημα αυτό και λάθη και αρρυθμίες και αστοχίες και καθυστερήσεις».

Γνωρίζουμε ότι υπήρξαν περιπτώσεις που δεν προλάβαμε να κάνουμε ορισμένα πράγματα που έπρεπε να γίνουν και ορισμένα που έγιναν δεν έγιναν όσο καλά θα θέλαμε. Αλλά δεδομένων των συνθηκών, οι αστοχίες και οι καθυστερήσεις, τα λάθη μας δεν μπορούν και δεν πρέπει να ακυρώσουν το συνολικό έργο που συντελέστηκε. Κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει τη διαφορά ανάμεσα στην Ελλάδα του 2019 και ανάμεσα στην Ελλάδα του 2023. Μέσα σε 4 χρόνια η Ελλάδα έγινε και συνεχίζει να γίνεται ισχυρότερη οικονομικά, γεωπολιτικά, στρατιωτικά. Μια χώρα που βελτίωσε τις συνθήκες ζωής των πολιτών της σε πάρα πολλούς τομείς» πρόσθεσε.

Επισήμανε ότι η Ελλάδα έγινε μια χώρα ασφαλές καταφύγιο στη διάρκεια των κρίσεων, που κατάφερε να αναβαθμίσει αισθητά το βιοτικό επίπεδο των πολιτών.

«Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε όλα τα οικονομικά μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση και είχαν θετική επίπτωση στο εισόδημα των πολιτών και είπε «Είμαστε ένα σκαλοπάτι πριν από την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας και αυτό μπορεί να γίνει πραγματικότητα μέσα σε αυτή τη χρονιά με την κυβέρνηση της ΝΔ και μέσα σε κλίμα πολιτικής σταθερότητας».

Το 2019 η Ελλάδα ήταν ουραγός στην ανάπτυξη η οποία σήμερα είναι υπερδιπλάσια του ευρωπαϊκού μέσου όρου με ταχύτερη αποκλιμάκωση χρέους και ένα σκαλοπάτι πριν από την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας.

Από το περιθώριο και τη χλεύη βρισκόμαστε στο κέντρο των ευρωπαϊκών εξελίξεων, είπε ο κ. Οικονόμου επισημαίνοντας: «Είμαστε εδώ να αντιπαρατεθούμε με τους πολιτικούς μας αντιπάλους, μακριά από τοξκότητα, τον λαϊκισμό και τα ψέματα. Είμαστε εδώ να αναδείξουμε με ποιες πολιτικές μαζί με την ελληνική κοινωνία καταφέραμε , η Ελλάδα να είναι ανθεκτική εν μέσω παγκόσμιων κρίσεων».

Αναφερόμενος στα πεπραγμένα της κυβέρνησης ο κ. Οικονόμου συνόψισε: Μειώσαμε τις ασφαλιστικές εισφορές, μειώσαμε την ανεργία. Παραλάβαμε τον κατώτατο μισθό στα 650 ευρώ, σήμερα είναι 20% πάνω, στα 780 ευρώ. Αυξήθηκαν σημαντικά αρκετά κοινωνικά επιδόματα, όπως το επίδομα ανεργίας. Μέσα σε 4 χρόνια η Ελλάδα έγινε και συνεχίζει να γίνεται ισχυρότερη, είπε.

 Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε στα μέτρα στήριξης των οικογενειών των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη, όπως αποφάσισε η βουλή και είχε ανακοινώσει σχετικά η κυβέρνηση. 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ.Οικονόμου επιβεβαίωσε ότι ο πρωθυπουργός είχε επικοινωνία με τον πρόεδρο της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν, προσθέτοντας ότι «όλοι θέλουμε διαιτησίες υψηλού επιπέδου σε ένα ιδιαιτέρως ανταγωνιστικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου»

Για το δάνεια Ραγκούση ο κ.Οικονόμου είπε ότι υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να απαντηθούν και δεν είναι συνηθισμένο να παίρνει κάποιος δάνειο από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας για να φτιάχνει σπίτι με πισίνα.

-Για την υπόθεση τρομοκρατίας, ο κ.Οικονόμου είπε ότι είναι πολύ σοβαρή υπόθεση και μεγάλη επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ. και της ΕΥΠ. 

-Για το σενάριο συνεργασιών μετά τις δεύτερες εκλογές, εφόσον δεν υπάρξει αυτοδυναμία, ο κ.Οικονόμου είπε ότι η θέση της ΝΔ είναι πεντακάθαρη. «Οι εκλογές της 21ης Μαΐου είναι καθοριστικές για το μέλλον της χώρας. Εκεί θα κατοχυρώσουμε όσα πετύχαμε ή θα γυρίσουμε πίσω. Εμείς ζητούμε ισχυρή εντολή σε αυτήν την κάλπη με ένα αποτέλεσμα, που θα καθορίσει τη σταθερότητα και την ασφάλεια στη χώρα την επόμενη ημέρα. Ζητούμε καθαρή εντολή, ώστε σε περιβάλλον ενισχυμένης αναλογικής να σχηματισθεί σταθερή κυβέρνηση». Κληθείς, δε, να απαντήσει σε ερωτήσεις μετεκλογικών συνεργασιών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρέπεμψε τα εν λόγω ερωτήματα στα κόμματα της αντιπολίτευσης λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «Ρωτήστε τους κ.κ. Τσίπρα και Ανδρουλάκη που πιστεύουν στην απλή αναλογική και αν βγάλετε άκρη πείτε το και σε μας. Εμείς έχουμε κρυστάλλινη και πεντακάθαρη θέση επί του θέματος».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος