Γ. Κατρούγκαλος: Νέα εποχή για τις ελληνοκινεζικές σχέσεις (video)

«Βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα εποχή για τις ελληνοκινεζικές σχέσεις» επισήμανε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος βρίσκεται για επίσημη επίσκεψη στην Κίνα και παραβρέθηκε στην επίσημη έναρξη των εργασιών της ετήσιας Συνόδου του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου στο Πεκίνο.

Η πλήρης δήλωση του υπουργού Εξωτερικών πριν από τα εγκαίνια εργασιών της Λαϊκής Εθνοσυνέλευσης είναι: «Μετά από τις πολύ σημαντικές επαφές που είχα χθες με τον ομόλογό μου υπουργό Εξωτερικών και με άλλα στελέχη της ηγεσίας της κυβέρνησης και του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, σήμερα θα παρακολουθήσω την πανηγυρική συνεδρίαση της Εθνοσυνέλευσης.

Θα συζητηθούν πολλά πράγματα, ξέρετε, η Κίνα έχει πολλά επιτεύγματα, είναι στο δρόμο να γίνει η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, έβγαλε 700 εκατ. από τους πολίτες της από την απόλυτη φτώχια.

Η επίσκεψη αυτή επιβεβαίωσε τη μεγάλη δυναμική που έχουν οι ελληνοκινεζικές σχέσεις, την προτεραιότητα που δίνουν και οι δύο χώρες στην ανάπτυξη στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ μας, στη σύμπτωση συμφερόντων που υπάρχει ανάμεσα στο νέο οικονομικό μοντέλο που θέλουμε να χτίσουμε, και που επιδιώκει να κάνει την Ελλάδα γέφυρα ανάμεσα στην Ασία, την Ευρώπη και την Αφρική και τη στρατηγική του Δρόμου του Μεταξιού.

Επιβεβαιώθηκε, επίσης, η επιθυμία της κινεζικής πλευράς να αφήσει πιο έντονο το αποτύπωμά της στην Ελλάδα, σε επενδύσεις, σε συνεργασία οικονομική. Νομίζω, λοιπόν, ότι πράγματι βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα εποχή για τις έλληνο-κινεζικές σχέσεις».

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Φρύσσα

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ