Γ. Γεραπετρίτης: Η διαπεριφερειακή μετακίνηση είναι ακόμα δύσκολη (video)

Τη μεγάλη πίεση ασκούν οι μη εμβολιασμένοι, τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης ερωτηθείς για τα επόμενα βήματα ενώ η κυβέρνηση αναμένει την εισήγηση των εμπειρογνωμόνων ακόμα και σήμερα το απόγευμα.

Εύλογα τα ερωτήματα περί τουριστών που έρχονται από τις χώρες τους με απλό σελφ τεστ σε σύγκριση με τους ‘Eλληνες που δεν μπορούν να μετακινηθούν πουθενά, ακόμα όμως δε βρισκόμαστε σε κατάσταση προσφοράς εμβολίων για όλο τον πληθυσμό”, πρόσθεσε ο υπουργός Επικρατείας και μιλώντας για «φαινομενική» διάκριση μεταξύ Ελλήνων και τουριστών, τόνισε: “Όποιος τουρίστας έρχεται στη χώρα μας υπόκειται στους ίδιους κανόνες που υπόκεινται και οι Έλληνες. Οι ίδιοι περιορισμοί στην υπερτοπική μετακίνηση ισχύουν για κάποιον τουρίστα που έρχεται π.χ στην Αττική όπως και για τον κάτοικο της Αττικής”.

“Κρίμα ενώ βρισκόμαστε στην τελική ευθεία να σκοντάψουμε στο τελευταίο εμπόδιο”, ανανέφερε ο κ. Γεραπετρίτης και ανήγγειλε εντατικοποίηση “εκεί όπου εμφανίζονται φαινόμενα υπερσυναθροίσεων, τα οποία προσπαθούμε να τα βλέπουμε με κατανόηση αλλά και με  υποχρέωση σε όσους συμμορφώνονται με τα μέτρα”.

Τα μέτρα ελέγχου όπως είπε, θα είναι αυστηρά και ως προς τις μετακινήσεις, ειδικά στα διόδια.

Στόχος Μαίου είναι η πολύ μεγαλύτερη διαθεσιμότητα εμβολίων και βασικό θέμα είναι οι πολίτες να πειστούν και να εγγραφούν στην πλατφόρμα”, δήλωσε στη συνέχεια ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

Σχετικά με τα self-tests, χαρακτήρισε απόλυτα επιτυχή τη μέθοδο με την οποία άνοιξαν τα Λύκεια, με πρόθεση της κυβέρνησης όπως είπε, να ανοίξουν μετά το Πάσχα Γυμνάσια και Δημοτικά.

“6,5 εκατομ. σελφτεστς έχουμε ήδη στη χώρα μας, κι ένα μικρό μέρος έχει χρησιμοποιηθεί.

Αναφερόμενος και στο άνοιγμα της εστίασης, ο κ. Γεραπετρίτης είπε ότι πρόθεση είναι μετά το Πάσχα “να διοχετεύσουμε τους πολίτες κατά βάση σε εξωτερικούς χώρους αφού και ο καλός καιρός δίνει αυτό το δικαίωμα”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος