Γ. Γεραπετρίτης για Β. Μακεδονία: Είμαστε προετοιμασμένοι για όλα τα σενάρια

Οι εξελίξεις στα ελληνοτουρκιά, στη Μέση Ανατολή αλλά και το ζήτημα που έχει προκύψει με τη στάση της Βόρειας Μακεδονίας κυριάρχησαν σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Την αποφασιστικότητα της χώρας να ακολουθεί μια πολιτική αρχών και στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών σε εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη του για τις τρέχουσες εξελίξεις στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής της χώρας στο ΣΚΑΪ.

Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας επεσήμανε πως η Τουρκία δεν μπορεί να καθορίσει θαλάσσια πάρκα, απέφυγε να σχολιάσει δημοσιεύματα τουρκικών εφημερίδων και τόνισε ότι η ελληνική εξωτερική πολιτική δεν ετεροκαθορίζεται.

Για την στάση της Βόρειας Μακεδονίας τελευταία, ο κ. Γεραπετριτης ανέφερε πως είμαστε προετοιμασμένοι για όλα τα σενάρια, ενώ υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση στην Βόρεια Μακεδονία δεν έχει ορκιστεί και πως μόλις προκύψει θα προχωρήσουμε στα δέοντα. Επίσης υπενθύμισε ότι είναι μια συμφωνία Διεθνής και δεν να τροποποιηθεί μονομερώς.

Τέλος, για την Χαμάς τόνισε επανειλημμένα ότι είναι μια τρομοκρατική οργάνωση, δεν μπορεί να υπάρχει διαβάθμιση, η Χαμάς δεν ταυτίζεται με τον Παλαιστινιακό λαό. Πρέπει το συντομότερο δυνατόν να υπάρξει μια πολιτική λύση.

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Φρύσσα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος