Φ. Μπελέρης: Εκδήλωση στη Χειμάρρα για την άμεση απελευθέρωσή του

Εκδήλωση για την απελευθέρωση του Δημάρχου της πόλης, Φρέντυ Μπελέρη, θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 18.00 στον κεντρικό πεζόδρομο Σπηλαίων, στην Χειμάρρα, με πρωτοβουλία της ομογενειακής οργάνωσης «Ομόνοια» και ένας από τους ομιλητές θα είναι ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας θα μεταβεί στη Χειμάρρα προκειμένου να παραστεί σε εκδήλωση για την υπόθεση Μπελέρη. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ζέρβας έχει αναλάβει πρωτοβουλία για τη διεθνοποίηση της υπόθεσης Μπελέρη.

Η τρίμηνη προθεσμία που προβλέπει ο αλβανικός εκλογικός νόμος για την ορκωμοσία του Φρέντυ Μπελέρη εκπνέει. Αυτό το γεγονός δίνει την δυνατότητα στην Κεντρική Εκλογική Επιτροπή να προκηρύξει νέες εκλογές στην Χειμάρρα.

Η Ελλάδα στηρίζει τον Μπελέρη ενεργά και κάνει προσπάθειες για την απελευθέρωση του. Ο πρωθυπουργός έθεσε το ζήτημα στον Αλβανό ομόλογο του κατά την διάσκεψη του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους.

Επίσης ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης τηλεφώνησε δύο φορές στην Αλβανίδα ομόλογο του για το θέμα. Όπως έχει δηλώσει η Αλβανία «πυροβολεί τα πόδια της με δεδομένη και την ευρωπαϊκή της προοπτική» με τις αποφάσεις της.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος