Ευρεία κυβερνητική σύσκεψη για επάρκεια αγαθών και πάταξη της κερδοσκοπίας

Τα μέτρα αντιμετώπισης -σε περίπτωση που υπάρξουν ελλείψεις σε πρώτες ύλες και είδη διατροφής στην αγορά- βρίσκονται στο επίκεντρο ευρείας σύσκεψης, η οποία είναι σε εξέλιξη από τη μία το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη διευρυμένη κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό συμμετέχει, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Γεωργαντάς, ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, επί τάπητος τέθηκε ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την επισιτιστική ασφάλεια και οι επόμενες κινήσεις προκειμένου να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα με ελλείψεις τόσο σε προϊόντα όσο και σε πρώτες ύλες.

“Η κυβέρνηση παρακολουθεί το φαινόμενο και δρα προληπτικά” αναφέρουν οι ίδιες πηγές ενώ επισημαίνουν πως “ήδη έχουν γίνει αισθητές ελλείψεις τόσο στο ηλιέλαιο όσο και σε άλλα προϊόντα από πολίτες σε χώρες στο εξωτερικό ως συνέπεια του πολέμου στην Ουκρανία”

Επί τάπητος τέθηκαν και ενδεχόμενα φαινόμενα αισχροκέρδειας και στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση ήδη έχει λάβει μέτρα, ενώ μία επιπλέον παρέμβαση είναι οι επιχειρήσεις που εμπλέκονται στην εφοδιαστική αλυσίδα σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα να καταγράφουν όλα τα αποθέματά τους σε επτά κατηγορίες προϊόντων ενώ εντατικοί θα είναι και οι έλεγχοι για ενδεχόμενα φαινόμενα κερδοσκοπίας.

Όπως επισημαίνουν κυβερνητικά στελέχη έως τώρα δεν έχει η χώρα μας σοβαρά προβλήματα επάρκειας προϊόντων και πρώτων υλών. “Πήραμε και θα συνεχίσουμε να παίρνουμε μέτρα με έγνοια τους πιο αδύναμους οικονομικά συμπολίτες μας” δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Σκιτζή

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος