Οικονόμου: Δεν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα επάρκειας βασικών αγαθών στην χώρα

“Στη χώρα δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή σοβαρό πρόβλημα επάρκειας βασικών αγαθών” είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, προαναγγέλλοντας τη σχετική σύσκεψη σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου μετά το πέρας της, θα υπάρξουν, όπως είπε σχετικές ανακοινώσεις. “Πήραμε και θα συνεχίσουμε να παίρνουμε μέτρα για την στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων”, σημείωσε αναφερόμενος στην ακρίβεια που πλήττει όλη της Ευρώπη ως συνέπεια των εχθροπραξιών στην Ουκρανία. “Δεν πρόκειται να παραδοθούμε στις εξελίξεις” είπε χαρακτηριστικά.

Στο σημείο αυτό αναφέρθηκε στη θεσπισμένη διάταξη καταγραφής αποθεμάτων σε επτά πολύ σημαντικές κατηγορίες προϊόντων, που αποτελεί δικλείδα ασφαλείας για την αποφυγή φαινομένων κερδοσκοπίας.

“Στην ίδια κατεύθυνση διευκολύνουν και οι έλεγχοι που γίνονται καθημερινά”, επισήμανε. Ξεχωριστά αναφέρθηκε και στον κόφτη για τα κέρδη αλλά και στο γεγονός ότι σχεδιάζεται η φορολόγηση με 90% όποιων υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι από τον Σεπτέμβριο η κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα για να αντιμετωπίσει την ακρίβεια, ενώ κατά καιρούς έρχεται να προσθέσει νέα μέτρα και να εξετάσει κάθε γόνιμη πρόταση προκειμένου να στηριχθούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Για ενδεχόμενο μείωσης του ΦΠΑ σε βασικά αγαθά: “Όποια μέτρα ήταν να ανακοινώσουμε τα έχουμε ήδη ανακοινώσει. Συνεχίζουμε συστηματικά να δίνουμε τη μάχη” διευκρίνισε.

Ο κ. Οικονόμου κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για ασύστολα ψεύδη και ανεκδιήγητη ανευθυνότητα όσον αφορά στις δηλώσεις του κ. Τσίπρα στη βουλή, σύμφωνα με τις οποίες η κυβέρνηση γνώριζε για τα υπερκέρδη πάνω από 1,4 δισ ευρώ των εταιρειών ενέργειας, επισημαίνοντας ότι αυτά δεν έχουν καν προσδιοριστεί. “Την ίδια στιγμή η ΡΑΕ με επίσημη ανακοίνωσή της έχει καταστήσει σαφές ότι «βρίσκεται στη διαδικασία ολοκλήρωσης λήψης και επαλήθευσης των στοιχείων», ώστε αμέσως μετά να προχωρήσει στην «ανάλυση και τον προσδιορισμό των ποσών» είπε συγκεκριμένα. “Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα μειωμένης αξιοπιστίας και υπευθυνότητας. Προσφέρει κακές υπηρεσίες σε ένα κλίμα διεθνούς αστάθειας”, είπε και τόνισε πως “ο αντίπαλός μας δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά η ακρίβεια”.

“Στην ίδια ακριβώς διάσταση της κοροϊδίας του κόσμου είναι και οι ισχυρισμοί ότι τάχα Ισπανία και Πορτογαλία πέτυχαν εξαιρέσεις για πλαφόν στην ηλεκτρική ενέργεια. Η πραγματικότητα είναι ότι τα μέτρα αυτά περιλαμβάνονται στην ευρωπαϊκή εργαλειοθήκη και απαιτούν κρατική χρηματοδότηση από τους πολίτες, από τους φορολογούμενους, από τους κρατικούς προϋπολογισμούς” σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κ. Οικονόμου, έκανε λόγο για “πανευρωπαϊκό τοίχος άμυνας απέναντι στα παιχνίδια της διεθνούς κερδοσκοπίας” και σημείωσε πως “έχουμε ζητήσει την επιβολή πλαφόν εδώ και 20 μέρες στις τιμές ενέργειας του χοντρεμπορίου”.

Για την ομιλία Ζελένσκι στο ελληνικό Κοινοβούλιο, ανέφερε ότι “αποτελεί μια θεσμική ενέργεια συμπαράστασης στην Ουκρανία και τον λαό της, είναι μια ενέργεια σταθμός στα κοινοβουλευτικά χρονικά της χώρας”.

“Απέναντι στη ρωσική εισβολή δεν χωρούν ίσες αποστάσεις και μισόλογα, για λόγους αξιακούς και εθνικούς. Οι Ουκρανοί κάνουν πολλά για όλους μας” είπε και κάλεσε όσους βάζουν ένα «αλλά» να μην φανούν κατώτεροι των προγόνων μας και της Ιστορίας μας. Όσον αφορά στη στάση της Τουρκίας “Η χώρα μας είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη απέναντι στη Ρωσία με τους συμμάχους στο ΝΑΤΟ και τους εταίρους στην ΕΕ. Όλος ο δυτικός κόσμος έχει τεθεί απέναντι στον επεκτατισμό της Ρωσίας” σημείωσε.

“Η Ελλάδα θα συμμετάσχει στην ανθρωπιστική αποστολή στη Μαριούπολη” ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. “Πρόκειται για πρωτοβουλία της Γαλλίας και θα υπάρξουν λεπτομέρειες προσεχώς” σημείωσε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος