Εσωτερική αναδιάταξη στο Μαξίμου φέρνουν οι παραιτήσεις υπουργών – Ο πιθανός ρόλος του Μ. Βορίδη

Σύνοψη
  • Από την κυβέρνηση σημειώνουν ότι οι δύο πρώην υπουργοί ανέλαβαν με θάρρος την ευθύνη των πράξεών τους
  • Δεν υπάρχει ενδεχόμενο ανασχηματισμού, τονίζουν κυβερνητικές πηγές
  • Συζητήσεις για να περάσει το νομοθετικό έργο στα χέρια του Μ. Βορίδη

Μετά τις χθεσινές παραιτήσεις των κ.κ. Μπρατάκου και Παπασταύρου, σε εσωτερική αναδιάταξη αναμένεται να προχωρήσει το Μέγαρο Μαξίμου.

Από την κυβέρνηση σημειώνουν ότι οι δύο πρώην υπουργοί ανέλαβαν με θάρρος την ευθύνη των πράξεών τους και παραιτήθηκαν. Παράλληλα, τονίζουν ότι αυτό δεν ακυρώνει την προσφορά τους, αλλά και την προσωπική τους σχέση με τον πρωθυπουργό και υπενθυμίζουν ότι ο κ. Μπρατάκος, για παράδειγμα, είχε καθοριστικό ρόλο στις εκλογικές επιτυχίες της Νέας Δημοκρατίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπάρχει ενδεχόμενο ανασχηματισμού της κυβέρνησης.

Όσον αφορά στο πρόσωπο του κ. Μυλωνάκη που ακούστηκε για τη θέση του κ. Μπρατάκου, παραμένει στη θέση του γενικού γραμματέα της Βουλής.

Στην ερώτηση εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνώριζε για την παρουσία των κ.κ. Παπασταύρου και Μπρατάκου στην κοινωνική εκδήλωση, από την κυβέρνηση σημειώνουν ότι οι απαντήσεις δόθηκαν τόσο με την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη όσο και με τη σταθερή θέση της κυβέρνησης από την Κυριακή μέχρι και σήμερα.

Σύμφωνα επίσης με κυβερνητικά στελέχη, στην πρώτη γραμμή παραμένει και το σαφέστατο μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη: “Δεν συγκυβερνούμε με κανένα παράκεντρο“, τόνισε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής, κάτι που επανέλαβε και στη διάρκεια του σημερινού υπουργικού συμβουλίου.

Στο εσωτερικό της κυβέρνησης έχει γίνει ήδη συζήτηση προκειμένου το νομοθετικό έργο να περάσει στα χέρια του υπουργού Επικρατείας Μάκη Βορίδη, με τη συνδρομή ενός ακόμη προσώπου νομικού, λόγω των αυξημένων υποχρεώσεων που έχει. Κυβερνητικά στελέχη τοποθετούν όλες αυτές τις σχετικές ανακοινώσεις από τις αρχές της εβδομάδας.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Γκάτσιος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος