Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή: Αδικαιολόγητη η ανοχή της Υπουργού Εσωτερικών στη συνεχή ανάρμοστη συμπεριφορά του κ. Μπέου

«Η απαράδεκτη, τραμπούκικη, υβριστική και ομοφοβική συμπεριφορά του δημάρχου Βόλου, τείνει να παγιωθεί όσο η Πολιτεία και η αρμόδια υπουργός Εσωτερικών σιωπά εκκωφαντικά», αναφέρουν 25 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, σε ερώτηση που απευθύνουν στην υπουργό Εσωτερικών.

Υπό τον τίτλο «Αδικαιολόγητη η ανοχή της Υπουργού Εσωτερικών στη συνεχή ανάρμοστη συμπεριφορά του Δημάρχου Βόλου κ. Μπέου», οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τους Αλέξη Χαρίτση και Νάσο Ηλιόπουλο, επισημαίνουν ότι ενώ μέχρι σήμερα η υπουργός Εσωτερικών κα Κεραμέως δεν έχει απαντήσει στην προηγούμενη (4/10/2023) κοινοβουλευτική ερώτησή τους, με θέμα και πάλι «την ανάρμοστη συμπεριφορά του Δημάρχου Βόλου», με την οποία την καλούσαν να προβεί, στο πλαίσιο του θεσμικού της ρόλου, στις απαιτούμενες ενέργειες, προκειμένου να κινηθεί διαδικασία πειθαρχικού ελέγχου από τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, αναγκάζονται τώρα να επανέλθουν λόγω νέων περιστατικών.

Το βράδυ του επαναληπτικού γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, αναφέρουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, «παρακολουθήσαμε τον Δήμαρχο Βόλου σε ένα χυδαίο ομοφοβικό παραλήρημα εις βάρος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, το οποίο προκάλεσε την αυτεπάγγελτη παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, αλλά η Υπουργός Εσωτερικών παρέμεινε σιωπηλή. Τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023 ο Δήμαρχος Βόλου σε συνέντευξη τύπου επιτέθηκε σε δημοσιογράφους καλώντας μάλιστα τους πολίτες του Βόλου σε λιντσάρισμα».

Οι βουλευτές υπενθυμίζουν εκ νέου, ότι σύμφωνα με συνταγματική πρόβλεψη, η εποπτεία των ΟΤΑ, που συνίσταται σε έλεγχο νομιμότητας των πράξεων και των προσώπων των αιρετών, ανήκει στο κράτος – και χαρακτηρίζουν ως πρωτοφανή, που εγείρει μεγάλα ερωτηματικά ηθικής και πολιτειακής τάξης, την «ανοχή της αρμόδιας Υπουργού σε σειρά περιστατικών ανάρμοστης συμπεριφοράς του Δημάρχου Βόλου».

Η υπουργός Εσωτερικών καλείται να ενημερώσει τη Βουλή:

  1. Ποια η εξέλιξη της διαδικασίας όσον αφορά καταγγελία που υποβλήθηκε ενώπιον του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης από τον δικηγόρο Κώστα Παπαδάκη για τα προηγούμενα περιστατικά (χειροδικίας εναντίον δημότη κλπ).
  2. Αν θα προβεί, άμεσα αυτή τη φορά, στις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να τεθούν υπόψη του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης όλα τα επιμέρους περιστατικά που συνιστούν απαράδεκτη, μη νόμιμη και αντιθεσμική συμπεριφορά του δημάρχου Βόλου, να συνενωθούν με τον φάκελο της ανωτέρω καταγγελίας και να κινηθεί αρμοδίως η διαδικασία πειθαρχικού ελέγχου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος