Ερντογάν: Τουρκία εκτεθειμένη σε τεχνητές κρίσεις σε Μεσόγειο & Αιγαίο, αποκλεισμένη από την ΕΕ για πολιτικούς λόγους

Array

Για μια Τουρκία εκτεθειμένη σε τεχνητές κρίσεις σε Μεσόγειο και Αιγαίο που είναι αποκλεισμένη από την ΕΕ για πολιτικούς λόγους έκανε λόγο ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην 28η Τακτική Γενική Συνέλευση της Συνομοσπονδίας Τουρκικών Εργοδοτικών Ενώσεων όπου εκφώνησε ομιλία για τις «εξαιρετικές προοπτικές της τουρκικής οικονομίας».

Μεταξύ άλλων μίλησε για «μια Τουρκία της οποίας τα νότια σύνορα περιβάλλονται από τρομοκρατικές οργανώσεις, αποκλεισμένη από την ΕΕ για καθαρά πολιτικούς λόγους, εκτεθειμένη στο κρυφό τεχνολογικό εμπάργκο της Δύσης, στους πολέμους στην Ανατολή και στον Βορρά της και σε τεχνητές κρίσεις στη Μεσόγειο και το Αιγαίο. Δεν γονατίζει, αντιθέτως, έχει μπει σε μια νέα ανόρθωση. Και αυτή η ανόρθωσης θα συνεχιστεί(…)».

Νωρίτερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον Ρουμάνο ομόλογό του εκτόξευσε νέες απειλές. Αναφερόμενος στις στρατιωτικές ασκήσεις της Ελλάδας στα νησιά είπε ότι: «εάν η Ελλάδα δεν θέλει ειρήνη, θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται. Δεν μπορούμε να σιωπήσουμε για τον αφοπλισμό των νησιών, θα κάνουμε τα απαραίτητα βήματα στο έδαφος».

«Ή κάνετε ένα βήμα πίσω ή θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται. Η Ελλάδα δεν πρέπει να ξεχνά ότι αυτός που σπέρνει τον άνεμο, θερίζει καταιγίδες. Εάν δεν θέλετε ειρήνη, θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται. Ένα βράδυ ξαφνικά…» είπε χρησιμοποιώντας τη γνωστή απειλή που έχει επανειλημμένα χρησιμοποιήσει ο πρόεδρος Ερντογάν.

Ανταπόκριση: Αριάνα Φερεντίνου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος