Έψαλλαν τα κάλαντα στην πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας (video)

Array

Tα κάλαντα άκουσε η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας, από φορείς και συλλόγους, ενώ αντηλλάγησαν ευχές και δώρα.

Παραδοσιακά κάλαντα, μουσικές και παιδικά γέλια, μαζί με ευχές για υγεία και ευημερία ήχησαν στο Προεδρικό Μέγαρο.

Παραδοσιακά η μπάντα των Ενόπλων Δυνάμεων και στη συνέχεια η προεδρική φρουρά, έψαλαν στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τα κάλαντα των Χριστουγέννων και θρακιώτικα. Ακολούθησαν σχολεία και πολιτιστικοί σύλλογοι και μαντινάδες από Κρήτη και Καστελόριζο.

Χριστουγεννιάτικες μελωδίες και παιδικές φωνές πλημμύρισαν και το Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, άκουσε τα κάλαντα έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του Μαρέβα, την κόρη του Δάφνη και τον γιο του Κωνσταντίνο, πρώτα από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, μετά από τη Δημοτική Φιλαρμονική Αμφιλοχίας και τέλος από την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Νάουσας με τη συνοδεία λύρας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μοίρασε δώρα στα παιδιά το γούρι για το 2023, αντάλλαξαν ευχές και έβγαλαν τις καθιερωμένες φωτογραφίες στο χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας άκουσε τα κάλαντα από ηπειρώτικους και Ποντιακούς Συλλόγους, καθώς και από τα παιδάκια του νηπιαγωγείου της Βουλής

Κεφαλλονίτικα κάλαντα και ήχοι από τη Βόρεια Ήπειρο ακούστηκαν στην Κουμουνδούρου. Μάλιστα ο αντιπρόεδρος της Ομόνοιας, Γιώργος Τζομάκας, κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να επισκεφθεί την περιοχή, λέγοντας: «δεν έχουν αλλάξει πολλά είτε σχεδόν τίποτα» και ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε: «Το γνωρίζω και ένας από τους λόγους που εγώ δεν αποδέχτηκα την πρόσκληση του φίλου μου Έντι Ράμα ήταν διότι ποτέ δεν θα μπορούσα να δεχτώ, χωρίς να έχουν προχωρήσει τα μειονοτικά θέματα, να οργανώνω φιέστες. Η ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας πρέπει να συνδυαστεί με πολύ σημαντικά βήματα στο θέμα των δικαιωμάτων, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και το περιουσιακό».

Δίπλα στα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς και τους ψυχολόγους της δομής «Παιδική Ομπρέλα» στον Δήμο Παύλου Μελά στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έπαιξε διαδραστικά παιχνίδια μαζί με τα μικρότερα παιδιά, και επέστρεψε στο θρανίο δίπλα σε μεγαλύτερα παιδιά για ένα μάθημα μαθηματικών, στέλνοντας το μήνυμα ότι οι υπηρεσίες Πρόνοιας οφείλουν να είναι η προτεραιότητά μας, ώστε κανένα παιδί να μη βιώνει κοινωνικές διακρίσεις.

Από την παιδική χορωδία “Κόκκινο Αερόστατο” και μουσικούς από τον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο άκουσε τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του  ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας που ευχήθηκε καλές γιορτές σε όλους, λέγοντας: «καλές γιορτές σε μικρούς και μεγάλους υποσχέθηκε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα για μια καλύτερη ζωή».

Από την Ελληνική Λύση, ο Κυριάκος Βελόπουλος στο μήνυμα του ευχήθηκε “Καλά Χριστούγεννα” και κάλεσε όλους μας αυτές τις μέρες ελπίδας να σκεφτόμαστε το συνάνθρωπό μας που δοκιμάζεται και περνάει δύσκολα.

Χρόνια Πολλά, αγωνιστικά και ανατρεπτικά εύχεται το ΜέΡΑ25 στο λαό, που και τις φετινές γιορτές βρίσκεται σε εξαιρετικά δεινή οικονομική θέση.

Σχετικές ειδήσεις

Τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου (video)

Τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη (video)

Με το βλέμμα στη Βόρεια Ήπειρο τα κάλαντα στον Αλέξη Τσίπρα

Χριστουγεννιάτικες μελωδίες και κάλαντα στα κόμματα της αντιπολίτευσης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος