ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: Συνεχίζεται η μάχη χαρακωμάτων με τον ΣΥΡΙΖΑ – Κρατάει την έδρα της Α΄ Θεσσαλονίκης ο Ανδρουλάκης

Κάλεσμα στους προοδευτικούς ψηφοφόρους ενόψει της αναμέτρησης του Ιουνίου απευθύνει ο Νίκος Ανδρουλάκης να δυναμώσουν την παράταξη ώστε να αποτελέσει τον αξιόπιστο πυλώνα σταθερότητας στο πολιτικό σύστημα και απέκλεισε κατηγορηματικά κυβερνητική συνεργασία με τη ΝΔ ακόμη κι αν έχει 148 -149 έδρες.

Στρατηγική του ΠΑΣΟΚ για τις 26 Ιουνίου είναι να εκφράσει πλειοψηφικά τον προοδευτικό κόσμο της χώρας. Και του κέντρου και της κεντροαριστεράς, που λένε ότι δεν πάει άλλο η κατάσταση με τη Νέα Δημοκρατία και δεν νιώθουν ασφάλεια με την αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ” τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Στο μεταξύ η Μιλένα Αποστολάκη ανασκεύασε δήλωσή της που αφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με την ΝΔ σε περίπτωση που δεν πάρει αυτοδυναμία. “Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο ενδεχόμενο ακόμα και αν λείπουν 1-2 έδρες. Το ΠΑΣΟΚ θα είναι αξιόπιστη αντιπολίτευση” τόνισε.

Αιχμές προς το ΠΑΣΟΚ ότι δεν θέλει αντιπολίτευση σε μία ανεξέλεγκτη ΝΔ, αλλά αναβίωση της συγκυβέρνησής τους, άφησε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, επικαλούμενο τις δηλώσεις της κας Αποστολακη και της Κατερινας Μπατζελή.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Μάντζος τόνισε σε συνέντευξή του ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο και καμία πιθανότητα συγκυβέρνησης με τη ΝΔ, ενώ τόνισε ότι η κα Μπατζελή δεν είπε ότι θα συνεργαστούν με τη ΝΔ.

Εξάλλου, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, θα κρατήσει την έδρα στην Α΄ Θεσσαλονίκης προκειμένου, όπως αναφέρεται από τη Χαριλάου Τρικούπη, να ενισχύσει με την παρουσία του την εκλογική μάχη του Κινήματος στη Μακεδονία ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου. Αυτό σημαίνει ότι πρώτος επιλαχών θα είναι ο Χάρης Καστανίδης. Στο Ηράκλειο Κρήτης, εκτός της κ. Βατσινά που κατατάσσεται πρώτη, τη δεύτερη έδρα θα πάρει ο Φραγκίσκος Παρασύρης. Επίσης, στο Νότιο Τομέα τη έδρα καταλαμβάνει ο Παύλος Χρηστίδης.

Επίσης έγινε γνωστό ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής θα προτείνει για τη θέση του Ε’ Αντιπροέδρου της Βουλής τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο και για τη θέση του Γραμματέα Προεδρείου της Βουλής τον Μανώλη Χριστοδουλάκη, ο οποίος είναι ο νεότερος σε ηλικία βουλευτής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Τα μηνύματά τους προς τους ψηφοφόρους στέλνουν και τα άλλα κόμματα.

Μοναδικός αντίπαλος και πραγματική μαχητική αντιπολίτευση απέναντι στη στρατηγική του κεφαλαίου και της ΕΕ, που είναι το κοινό πρόγραμμα της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, μπορεί να είναι μόνο ένα πιο δυνατό ΚΚΕ, όπως έκανε όλα αυτά τα χρόνια με τις θέσεις και τη δράση του υπέρ των εργαζομένων και του λαού” τονίζει το ΚΚΕ.

Η ΝΔ, κατά την προσφιλή της τακτική, άρχισε πάλι την τρομοκρατία και τον διχασμό των Ελλήνων. Τώρα κραδαίνει τη μη αυτοδυναμία της. Σημασία έχει να υπάρχει μία εθνική αντιπολίτευση, η οποία θα κάνει πραγματική αντιπολίτευση στη ΝΔ που θα είναι αυτοδύναμη” σημείωσε ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Ρεπορτάζ: Λίνα Μπεθάνη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ