Ανδρουλάκης: Καμία συγκυβέρνηση με ΝΔ ακόμη κι αν χρειάζεται 2-3 έδρες

«Δεν πρόκειται να συνεργαστώ με τη Νέα Δημοκρατία ακόμα και αν λείπουν 2 -3 έδρες προκειμένου να σχηματιστεί κυβέρνηση», διεμήνυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης σε τηλεοπτική του συνέντευξη, επισημαίνοντας ότι στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι να γίνει πλειοψηφική δύναμη στον προοδευτικό χώρο.

«Οφείλω ως υπεύθυνος πολιτικός να είμαι απέναντι στον λαϊκισμό και στο πελατειακό κράτος. 10 δισεκατομμύρια αναθέσεις. Πρωταθλήτρια η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στους μετακλητούς, σκάνδαλα στους θεσμούς, στην οικονομία έγιναν πλουσιότεροι οι πλούσιοι και φτωχότεροι οι φτωχοί. Κάτι λοιπόν δεν πάει καλά και αντί να μειωθούν τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας, τα αύξησε. Τι δεν πάει καλά; Ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έκανε σωστά τη δουλειά της.

Έχω χρέος, αυτή η παράταξη να γίνει ο ισχυρός αξιόπιστος προοδευτικός πόλος. Δεν μπορούμε να πηγαίνουμε σε μια μάχη δυνάμεων, οι οποίες δεν επενδύουν στην ελπίδα και στο στρατηγικό σχέδιο, αλλά στο φόβος του χθες. Πρέπει να πάμε μπροστά και αυτό για μένα είναι στρατηγικός στόχος» πρόσθεσε ο κ. Ανδρουλάκης αποτιμώντας το μήνυμα της λαϊκής ετυμηγορίας.

Στη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 επισημανε πως το κόμμα του έκανε παραγωγική αντιπολίτευση, απαριθμώντας κρίσιμα νομοσχέδια τα οποία υπερψήφισε το ΠΑΣΟΚ, ενώ δεν τα ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Έφερε δε ως παράδειγμα την αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία και την επέκταση του φράκτη στον Έβρο.

Ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε ότι σε αρκετές περιπτώσεις οι παροχές της κυβέρνησης δόθηκαν χωρίς κριτήρια.

«Το παράδειγμα είναι η υπόθεση Ραγκούση. Γιατί να παίρνει επιστρεπτέα προκαταβολή κάποιος που εκμεταλλεύεται οικονομικά το σπίτι του με βραχυχρόνια μίσθωση; Είναι παραγωγική επένδυση; Είναι κομμάτι της παραγωγικής οικονομίας;» αναρωτήθηκε.

«Η Νέα Δημοκρατία πάει να φτιάξει ένα αφήγημα: “Εκλέχτηκε ο Καραμανλής μετά τα Τέμπη, δικαιώθηκε ο Καραμανλής”. Στο Αρκαλοχώρι έβγαλαν οι σεισμόπληκτοι πρώτη τη Νέα Δημοκρατία, “δικαιώθηκε η Νέα Δημοκρατία”. Δεν είναι έτσι η πολιτική. Πολιτική σημαίνει: Λύνω τα προβλήματα, δικαιοσύνη παντού και για όλους. Όχι να υποστηρίζουμε πως δικαιώνονται οι πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας, επειδή τρομοκράτησε κάποιους η επαναφορά μιας παλιάς κυβέρνησης» κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος