Κόντρα για την «κυβέρνηση ειδικού σκοπού»

Η αποστροφή του λόγου του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος δεν αποκλείει να προκύψει η πιθανότητα την επομένη των εκλογών συζήτηση για «κυβέρνηση ειδικού σκοπού» είναι ένα θέμα που η κυβέρνηση θέτει επί τάπητος 5 ημέρες πριν από τις κάλπες, θεωρώντας ότι ενισχύει το δικό της επιχείρημα ότι απαιτείται σταθερή και ισχυρή διακυβέρνηση για να μην μπει σε περιπέτεια η χώρα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για «κυβέρνηση απελπισμένων» σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ενώ κάλεσε τον Νίκο Ανδρουλάκη να ξεκαθαρίσει τη θέση του επί του θέματος. O πρωθυπουργός επανέλαβε τα περί κοστολόγησης των προεκλογικών προγραμμάτων των κομμάτων από ανεξάρτητη αρχή και δεσμεύτηκε ότι εάν επανεκλεγεί θα το θεσμοθετήσει, ενώ προανήγγειλε μεγάλες αλλαγές σε πρόσωπα και περισσότερες γυναίκες στην επόμενη κυβέρνηση, αν επανεκλεγεί.

Η χώρα δεν χρειάζεται αστάθεια, πειραματισμούς και συμμαχικές κυβερνήσεις που ο ένας θα υπονομεύει τον άλλον δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην περιοδεία του στον Πειραιά. Σε συνέντευξή του στο Reuters, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η Ελλάδα δεν είναι πλέον το προβληματικό παιδί της Ευρωζώνης και επανέλαβε το στόχο ανάκτησης της επενδυτικής βαθμίδας. «Έχουμε αποδείξει ότι η Ελλάδα δεν είναι πλέον το προβληματικό παιδί της ευρωζώνης. Κανείς δεν θεωρεί ότι η Ελλάδα αποτελεί κίνδυνο για τη σταθερότητα στην ευρωζώνη και νομίζω ότι από μόνο του αυτό είναι ένα μεγάλο επίτευγμα, το γεγονός ότι έχουμε αφήσει πίσω μας για τα καλά τα πολύ δύσκολα χρόνια της κρίσης» τόνισε.

Το μήνυμα ότι η Ελλάδα θα είναι γαλάζια την επομένη μέρα των εκλογών έστειλε ο πρωθυπουργός από τον Πειραιά, όπου περιόδευσε καλώντας τους πολίτες να εμπιστευτούν τη ΝΔ για να συνεχιστεί η πρόοδος στη χώρα.

Επανέλαβε ότι η μόνη σοβαρή πρόταση διακυβέρνησης για την επόμενη 4ετία είναι αυτή της ΝΔ

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε σχολείο στον Πειραιά, όπου είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει μαθήματα με τη βοήθεια νέου διαδραστικού πίνακα.

Επισκέφθηκε επίσης τον Πύργο του Πειραιά, όπου είναι σε εξέλιξη τα έργα για την αναμόρφωσή του.

Σε μια εναλλακτική και πιο χαλαρή συνέντευξη στον Γρηγόρη Αρναούτογλου μίλησε για τους γονείς του αλλά και για τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Προανακριτική για τις παρακολουθήσεις προανήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας λόγο για «κυβέρνηση ειδικού σκοπού» Ο κύριος Τσίπρας  δήλωσε ότι «με πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ θα έχουμε κυβέρνηση και δεν θα πάμε σε δεύτερες εκλογές και κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για παραπληροφόρηση σχετικά με την κοστολόγηση του οικονομικού του προγράμματός. 

«Με πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ στην κάλπη της απλής αναλογικής, ξεκλειδώνει η προοπτική προοδευτικής διακυβέρνησης μακράς πνοής», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στη διακαναλική συνέντευξη στο Ζάππειο.  Ανανέωσε την πρόσκληση συνεργασίας προς το ΠΑΣΟΚ, απέκλεισε όμως για μία ακόμα φορά το Γιάννη Βαρουφάκη.

Απαντώντας στις αιτιάσεις για το κόστος του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, το χαρακτήρισε απολύτως κοστολογημένο.

Απηύθυνε κάλεσμα σε αναποφάσιστους, νέους και συνταξιούχους που εξαπατήθηκαν όπως είπε από τον κ. Μητσοτάκη, να πάνε στην κάλπη.

Πυρά εξαπέλυσε στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις υποκλοπές, προαναγγέλλοντας προανακριτική επιτροπή εάν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κάλπη. 

Για τα εθνικά θέματα τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει πάντα μπροστά το πατριωτικό συμφέρον και καταλόγισε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι έκανε επίσκεψη στα χωριά της εθνικής μεινότητας, με όρους επικοινωνίας χωρίς να βάλει κανέναν όρο στην Αλβανική πλευρά. 

Ο Αλέξης Τσίπρας από την Θεσσαλονίκη επανέλαβε πως ο χρόνος μετρά αντίστροφα «για το καθεστώς Μητσοτάκη» 

“Υπάρχουν συγκεντρώσεις όπου μιλάει ο ομιλητής, υπάρχουν συγκεντρώσεις όπου συνομίλησε με το πλήθος, υπάρχουν συγκεντρώσεις που μιλάει το πλήθος και αυτή είναι μία τέτοια συγκέντρωση σήμερα. Η Θεσσαλονίκη δίνει το μήνυμα της νίκης, είναι παράσταση νίκης η σημερινή μας συγκέντρωση”

Με τα παραπάνω λόγια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, άρχισε την ομιλία του στην προεκλογική συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης, η οποία, τελικά, δεν έγινε στο περίπτερο 17 της ΔΕΘ, όπως είχε προγραμματιστεί, αλλά σε ανοιχτό χώρο μπροστά από τον Πύργο του ΟΤΕ.

“Η Θεσσαλονίκη μας δείχνει τη νίκη ! Μας τη δείχνει καθαρά σήμερα. Την Κυριακή τα ψέματα τελειώνουν.Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα.Ξημερώνουν μέρες δικαιοσύνης, μέρες δημοκρατίας, μέρες αξιοκρατίας.Ξημερώνουν οι μέρες του λαού”, τόνισε και συνέχισε: “Η αντίστροφη μέτρηση για το καθεστώς Μητσοτάκη έχει αρχίσει. Πέντε μέρες έμειναν για να υπογράψει ο ελληνικός λαός με την ψήφο του την αλλαγή.Την αλλαγή στη ζωή μας. Την αλλαγή με δημοκρατία και δικαιοσύνη.

Κατηγορηματικά αντίθετος σε συμμετοχή του σε «κυβέρνηση ειδικού σκοπού για τη διερεύνηση των παρακολουθήσεων» με τον Αλέξη Τσίπρα δήλωσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Νίκος Ανδρουλάκης σε σημερινή του συνέντευξη.

«Για υποκλοπές έχω πει εξεταστική χωρις καταχρηστικη χρηση του απορρητου. Όσα λέει ο κ.Τσιπρας είναι όπλο για τον κ.Μητσοτάκη όταν μιλά για κυβερνήσεις που δεν είναι σταθερές και δεν βάζει μια ολιστική ατζέντα για την χώρα γίνεται χορηγός του κ.Μητσοτακη» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Από την Πάτρα ο Δημήτρης Κουτσούμπας κάλεσε τους πολίτες να επιλέξουν την Κυριακή το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.

Για τις προτάσεις της Ελληνικής Λυσης μίλησε ο Κυριάκος Βελόπουλος όπως Οριζόντια φορολόγηση 15% ιδιωτών και επιχειρήσεων και Κατάργηση των Ανεξάρτητων Αρχών.

Κάλεσμα στους Κρητικούς να στηρίξουν το ΜέΡΑ 25 απηύθυνε από το Ηράκλειο ο Γιάνης Βαρουφάκης και απέκλεισε μετεκλογική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ