Εκλογές 2023: Στον δρόμο προς τις κάλπες – Οι περιοδείες των πολιτικών αρχηγών και τα μηνύματα στους ψηφοφόρους

Ανεβάζουν ταχύτητα οι πολιτικοί αρχηγοί και τα κόμματα ενόψει των εκλογών στις 21 Μαΐου.

Το Σχηματάρι, τη Θήβα και τη Λιβαδειά επισκέπτεται σήμερα Τρίτη (25/4) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Επίσης, απόψε θα παραχωρήσει συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha και στον Αντώνη Σρόιτερ.

Ο  πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, θα παραχωρήσει στις 9 το πρωί συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό του Alpha στην εκπομπή « Happy Day» και την Σταματίνα Τσιμτσιλή. Επίσης, σήμερα ο κ. Τσίπρας, θα πραγματοποιήσει ομιλία σε ανοιχτή συγκέντρωση στα Χανιά, στην πλατεία Κατεχάκη (Παλιό λιμάνι) στις 19.00.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, θα μιλήσει στα Ιωάννινα σήμερα στις 20:00 (Ξενοδοχείο Du Lac).

Απόψε και ώρα 20:30, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη Γιάνης Βαρουφάκης θα μιλήσει στο Δημαρχείο Αχαρνών.

Μητσοτάκης: Να αποδευχθεί η χαλαρή ψήφος και η ψήφος διαμαρτυρίας

«Αυτοδύναμη ΝΔ για να κλείσουμε οριστικά την πόρτα στο χθες και να την ανοίξουμε διάπλατα στο μέλλον», ζήτησε ο πρωθυπουργός, μιλώντας τη Δευτέρα (24/4) στο Αιγάλεω. Ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ότι ο στόχος της επενδυτικής βαθμίδας θα επιτευχθεί, εφόσον από τις εκλογές προκύψει ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση.

«Πρέπει όλοι μαζί να δώσουμε τον αγώνα και να μην πάει καμία ψήφος χαμένη[..] Αποκλείστε με την ψήφο σας κάθε κυβέρνηση κουρελού κάθε συνεργασία που φέρνει παραλυσία», ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη, που κάλεσε τους πολίτες να δώσουν δυναμικό παρών στην κάλπη της 21ης Μαΐου, αναδεικνύοντας τα μεγάλα διλήμματα των εκλογών.

«Χρειαζόμαστε καθαρό ορίζοντα αλλά και καθαρή λύση στην ηγεσία της χώρας[…] Νέα Δημοκρατία με πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ή ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα; Για αυτό και το στοίχημα αυτών των εκλογών είναι απλό και αληθινό αλλά και τόσο κρίσιμο στην καθημερινή μας ζωή», σημείωσε.

Παράλληλα, έκανε έκκληση, να αποφευχθεί η χαλαρή ψήφος και η ψήφος διαμαρτυρίας, και επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα, χαρακτηρίζοντάς τον διχαστικό, υποκριτή, και επικίνδυνο, γιατί άφησε πίσω του – όπως είπε-, τη νάρκη της απλής αναλογικής.

«Από τώρα προετοιμάζουν το αφήγημα της ήττας τους και τους φταίνε οι δημοσκοπήσεις, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης οι δήθεν διαπλοκή. Ήταν και παραμένουν αδιόρθωτοι[…] Δεν ξέρω αν ο κ. Τσίπρας είναι για γέλια ή για κλάματα αλλά είναι πιστός στον πολάκισμο του απειλώντας και πάλι ότι η δεύτερη φορά θα είναι αλλιώς. Υποκριτής της ηθικής όπως έδειξε και η υπόθεση του ευρωβουλευτή Γεωργούλη αλλά και επικίνδυνος αφού φρόντισε να αφήσει πίσω του τη νάρκη της απλής αναλογικής ποντάροντας στην ακυβερνησία».

Μήνυμα πολιτικής αλλαγής από τον Αλέξη Τσίπρα

Μήνυμα πολιτικής αλλαγής εξέπεμψε, από την Κω, ο Αλέξης Τσίπρας. «Πιστεύω ότι είμαστε παρόντες σε ένα μεγάλο δημοκρατικό προσκλητήριο για την αλλαγή, που θα έρθει με τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Έκανε, ακόμη λόγο, για την ανάγκη ενός «μεγάλου όχι στο καθεστώς Μητσοτάκη, και ενός μεγάλου ναι στον ΣΥΡΙΖΑ». Ανακοίνωσε,τέλος, ότι θα είναι υποψήφιος στα Δωδεκάνησα, ως ένδειξη τιμής στη μνήμη του Νεκτάριου Σαντορινιού.

Ανδρουλάκης από το Αγρίνιο: Το ΠΑΣΟΚ στις 21 Μαΐου θα είναι ένα ισχυρό κόμμα – πρωταγωνιστής της νέας εποχής

«Το ΠΑΣΟΚ στις 21 Μαΐου θα είναι ένα ισχυρό κόμμα – πρωταγωνιστης της νέας εποχής», επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, από το Αγρίνιο κατά την ομιλία του στον κινηματογράφο “Ανεσις”, στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας, απευθύνοντας κάλεσμα στους ψηφοφόρους.

«Στις 21 Μαΐου ψηφίζουμε ΠΑΣΟΚ και βγαίνει ΠΑΣΟΚ, ανοίγοντας νέα σελίδα για την πατρίδα, για τους νέους, για όλες τις γενιές. Γι’ αυτό καλούμε τον ελληνικό λαό να κάνει επιλογή ευθύνης, επιλογή αλλαγής ανάμεσα σε ένα κράτος αδιαφάνειας, που υπάρχει μόνο ως λάφυρο για τα «γαλάζια» παιδιά, και ένα κράτος διαφάνειας και σεβασμού των θεσμών και των δικαιωμάτων. Ανάμεσα σε ένα κράτος κοινωνικής αδικίας που υλοποιεί πολιτικές για τους λίγους και ισχυρούς, και σε ένα κράτος δικαιοσύνης με ισχυρή δημόσια υγεία και παιδεία» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος