Α. Τσίπρας: «Ήρθε η στιγμή για μία μεγάλη αλλαγή» – Υποψήφιος στα Δωδεκάνησα στη μνήμη του Ν. Σαντορινιού

Δημοκρατικό προσκλητήριο για την αλλαγή στις 21 Μαΐου, χαρακτήρισε τη συγκέντρωση στην Κω, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, στην αρχή της ομιλίας του.

«Η Ελλάδα θα αφήσει πίσω της τέσσερα σκληρά χρόνια με ανασφάλεια και αγωνία και θα κάνει το πρώτο βήμα για δικαιοσύνη και σιγουριά. Η ελληνική κοινωνία περνά από τον θυμό στην απόφαση, ξέρουμε και μπορούμε να βγάλουμε την χώρα από το τέλμα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε το έργο του Νεκτάριου Σαντορινιού που πρόσφατα έφυγε από τη ζωή και δήλωσε ότι τιμητικά στη μνήμη του θα είναι ο ίδιος υποψήφιος στα Δωδεκάνησα, ενώ ένα όραμά του Νεκτάριου Σαντορινιού, που ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε πράξη, ήταν το μεταφορικό ισοδύναμο που σχολίασε πως η ΝΔ το ισοπεδώνει. Δεσμεύτηκε στην επαναφορά του όταν ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνήσει και παράλληλα προανήγγειλε και το υγειονομικό ισοδύναμο, αναλύοντας τα μέτρα που το συνθέτουν για την αναβάθμιση της δημόσιας υγείας στα νησιά. Δικαιοσύνη παντού σημαίνει ίσες δυνατότητες στους πολίτες πρόσβασης και στην υγεία.

Επίσης επισήμανε ότι έμεινε λιγότερο από ένας μήνας από τη μέρα που ο λαός θα πει το αποφασιστικό όχι στο καθεστώς της ακρίβειας, της διαφοράς και των σκανδάλων και η Ελλάδα θα κάνει ένα αποφασιστικό βήμα προς τη δικαιοσύνη και τη σιγουριά. Ξέρουμε και μπορούμε να βγάλουμε την Ελλάδα από το βάλτο, δήλωσε χαρακτηριστικά. Συνέχισε λέγοντας πως η ελευθερία και η δημοκρατία πάντοτε μας οδηγούν στα μεγάλα διλήμματα των καιρών και κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι νοιώθει φόβο μπροστά στην απλή αναλογική, σύστημα που σημαίνει τη δικαιοσύνη στην ψήφο, ενώ στο παρελθόν κυβερνούσαν με ενισχυμένη αναλογική και κυβερνήσεων μειοψηφικών, αλαζονικών και δήθεν αυτοδύναμων, που οδήγησαν την κοινωνία στην απελπισία.

Α. Τσίπρας: «Ήρθε η στιγμή για μία μεγάλη αλλαγή» – Υποψήφιος στα Δωδεκάνησα στη μνήμη του Ν. Σαντορινιού

Ακολούθως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σχολίασε πως η εντολή που θα πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ που θα βγει πρώτο κόμμα θα είναι να σχηματίσει κυβέρνηση συνεργασίας που θα είναι μακράς πνοής και θα στηρίζεται στην κοινωνική πλειοψηφία.

Κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι φοβάται, ως προς το ζήτημα του debate και είπε ότι κρύβεται και λιβανίζεται από τος δημοσιογράφους της αρεσκείας του, γιατί επιλέγει ο ίδιος σε ποιους θα δώσει συνεντεύξεις. Όπως δήλωσε: «Έχει δίκιο λοιπόν να φοβάται ο κος Μητσοτάκης.
Φοβάται τόσο που δε τολμά να έρθει σε μια τηλεοπτική αντιπαράθεση.
Που δε τολμά να αναμετρηθεί ενώπιος ενωπίω μαζίμου. Τη μια λέει ότι το δίλλημα των εκλογών είναι Μητσοτάκης ή Τσίπρας και την άλλη κρύβεται. Θέλει να δοξαστεί κρυπτόμενος.
Ή μάλλον λιβανιζόμενος από τους δημοσιογράφους της αρεσκείας του. Γιατί καλά το να θέλει να κρυφτεί από εμένα το καταλαβαίνω.
Να θέλει να κρυφτεί και από τους δημοσιογράφους;
Να επιλέγει ποια παρουσιάστρια θα του πάρει συνέντευξη στους τηλεοπτικούς σταθμούς, μη και τον ρωτήσουν τίποτα έξω από τα σκονάκια του, πρώτη φορά βλέπω συμβαίνει για πρωθυπουργό. Να του βγάλουν δημοσκοπήσεις με 15 μονάδες μπροστά».

Eπίσης αναφέρθηκε στην πανδημία και τις απώλειες που σήμανε, σε όσους κινδυνεύουν από πλειστηριασμούς οι πρώτες τους κατοικίες

«Ως εδώ, δεν πάει άλλο», τόνισε ο κ. Τσίπρας για την αδικία, την ανασφάλεια, την αναξιοπρέπεια και την οικογενειοκρατία.

Α. Τσίπρας: «Ήρθε η στιγμή για μία μεγάλη αλλαγή» – Υποψήφιος στα Δωδεκάνησα στη μνήμη του Ν. Σαντορινιού

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του είπε ότι με το τηλεοπτικό σποτ που έβγαλε ο κ. Μητσοτάκης, «ντύθηκε ΣΥΡΙΖΑ» ως προς το ΕΣΥ και τους καλύτερους μισθούς, αλλά «δεν μας εκπλήσσει ο α]άνθρωπος που ειδικεύτηκε στις υποκλοπές» «μία φορά υποκλοπέας, για πάντα υποκλοπέας.

Μιλώντας για το λαϊκό εισόδημα, ο κ. Τσίπρας δήλωσε πως οι μισθοί εξανεμίζονται στο πρώτο 15θήμερο του μήνα, ενώ υπενθύμισε τον κ. Πάτση που μέχρι πρότινος ήταν βουλευτής της ΝΔ. Υπενθύμισε ότι η ΝΔ που μας κατηγορούσε για επιδοματική πολιτική, ότι οδήγησε την κοινωνία να ζει με κουπόνια για το ρεύμα, το σούπερ μάρκετ και τα καύσιμα και τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να χτυπήσει τη μεσαία τάξη και τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, προς όφελος των καρτέλ. Επίσης τόνισε ότι οι δανειακές υποχρεώσεις της ΝΔ είναι 400 εκατ. ευρώ.

Ως ανήξερο πρωθυπουργό χαρακτήρισε τον κ. Μητσοτάκη, θυμίζοντας τις περιπτώσεις των Τεμπών του διορισμού του κ. Λιγνάδη, τις δραστηριότητες του κ. Πάτση, τις υποκλοπές, αλλά συμπλήρωσε πως «ήξερε δεν ήξερε θα μάθει στις 21 Μαΐου», γιατί αυτή η κυβέρνηση ντροπιάζει ακόμα και τους συντηρητικούς ψηφοφόρους.

Α. Τσίπρας: «Ήρθε η στιγμή για μία μεγάλη αλλαγή» – Υποψήφιος στα Δωδεκάνησα στη μνήμη του Ν. Σαντορινιού

Οι τέσσερις λόγοι για να ψηφίσει κανείς ΣΥΡΙΖΑ είπε ο κ. Τσίπρας, είναι η αύξηση μισθών (με 880 ευρώ στον κατώτατο μισθό, αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους), η μείωση τιμών, οι ρυθμίσεις των χρεών και ένα δίκαιο κράτος. «Μας φέρνουν το μπαμπούλα της χρεωκοπίας», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και σχολίασε πως στη χρεωκοπία η χώρα έφτασε στο παρελθόν από τις δικές τους επιλογές.

Αναφέρθηκε αναλυτικά στο θέμα των ρυθμίσεων των χρεών, αλλά και ΤΟ στόχο να δημιουργηθεί ένα ισχυρό ΕΣΥ.

«Όταν η κυβέρνηση μας λέει ότι η ακρίβεια είναι εισαγόμενη, εμείς λέμε ναι αλλά η αισχροκέρδεια έχει την υπογραφή της κυβέρνησης Μητσοτάκη», δήλωσε ο κ. Τσίπρας.

Όσα λέμε και σχεδιάζουμε, είναι απότοκο της εμπειρίας μας και της σχέσης μας με την κοινωνία, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και συμπλήρωσε ότι προϋπόθεση για να γίνουν όλα αυτά πρέπει να τα αγκαλιάσει η κοινωνία.

«Αφήσαμε ρυθμισμένο δημόσιο χρέος, ενώ είχαμε βρεθεί στη θέση να βγάλουμε τη χώρα από το βάλτο που οι προηγούμενοι είχαν ρίξει τη χώρα», είπε ο κ. Τσίπρας και συμπλήρωσε ότι αν η ΝΔ δεν είχε διαχειριστεί με τις επιλογές της αυτή την κατάσταση, η καθημερινότητα του πολίτη σε πολλά επίπεδα θα ήταν καλύτερη και κατηγόρησε την κυβέρνηση για «τραμπισμό», δηλαδή να παρουσιάζει το μεγαλύτερο ψέμα σαν αλήθεια, αλλά οι πολίτες δεν εξαπατώνται. «Ξέρουμε – μπορούμε» είναι το δίπτυχό μας, επισήμανε στην ομιλία του.

Εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι και οι πρώτες εκλογές μπορούν να βγάλουν κυβέρνηση και δεν είναι «χαλαρές», υπό την προϋπόθεση να βγει πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί δεν υπάρχει και μαθηματικά και πολιτικά άλλη δυνατότητα.

«Θα σχηματίσουμε κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, καλώντας τους πολίτες «να γίνουν οι ίδιοι, οι φορείς της αλλαγής της 21ης του Μάη», ενώ έκλεισε την ομιλία του λέγοντας «δικαιοσύνη παντού σημαίνει προτεραιότητα στα νησιά μας».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος