Εκλογές 2023: Οι δραστηριότητες των αρχηγών και η κόντρα για την “κυβέρνηση ειδικού σκοπού”

Κλιμακώνεται η προεκλογική δραστηριότητα των πολιτικών αρχηγών, λίγες μόλις ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές και εν μέσω κόντρας για μια… κυβέρνηση ειδικού σκοπού.

Το θέμα μπήκε στην προεκλογική ατζέντα πέντε ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες. Το έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας προαναγγέλλοντας προανακριτική επιτροπή για τις παρακολουθήσεις και προκαλώντας την έντονη αντίδραση της κυβέρνησης.

Κυβέρνηση απελπισμένων” χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την κυβέρνηση ειδικού σκοπού που έβαλε στο τραπέζι ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από την Θεσσαλονίκη επανέλαβε πως ο χρόνος μετρά αντίστροφα «για το καθεστώς Μητσοτάκη».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επανέλαβε ότι δεν θέλει να γίνει δεκανίκι κανενός, απορρίπτοντας το σενάριο Τσίπρα για κυβέρνηση ειδικού σκοπού. «Υπάρχει ελπίδα που δυναμώνει όσο δυναμώνει το ΚΚΕ» είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας. «Αν δεν αλλάξουμε παραγωγικό μοντέλο, τελειώσαμε», ανέφερε ο Κυριάκος Βελόπουλος, ενώ ο Γιάνης Βαρουφάκης απέκλεισε και πάλι το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέπτεται σήμερα Τετάρτη την Κρύα Βρύση Πέλλας και τη Νάουσα Ημαθίας. Στις 19:00, ο πρωθυπουργός θα μιλήσει σε εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας στην Καστοριά, στο ξενοδοχείο «Limneon». Την Πέμπτη 18 Μαΐου στις 19:30 θα πραγματοποιηθεί στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο (Παλέ ντε Σπορ) η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη. Με την εκδήλωση αυτή κορυφώνονται οι περιοδείες τόσο του ίδιου του Πρωθυπουργού όσο και κλιμακίων της Νέας Δημοκρατίας στη Βόρεια Ελλάδα, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Ομιλία στο Ηράκλειο της Κρήτης, στην Πλατεία Ελευθερίας, θα πραγματοποιήσει σήμερα, Τετάρτη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, στις 19:30.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης θα παραχωρήσει σήμερα στις 10:50 συνέντευξη στον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου και τον ραδιοφωνικό σταθμό REAL FM. Στις 19:00 ο κ. Ανδρουλάκης θα πραγματοποιήσει την κεντρική πολιτική του ομιλία στην Αθήνα (Πλατεία Ασωμάτων, Θησείο).

Κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του KKE στην πλατεία Συντάγματος θα πραγματοποιηθεί στις 20:00. Στη συγκέντρωση θα μιλήσει ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Σήμερα Τετάρτη 17/5 ο προέδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος θα μιλήσει στις 8:20 πμ στην πρωινή εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ» με τον Άκη Παυλόπουλο και τον Δημήτρη Οικονόμου στον ΣΚΑΪ.

Στις 12:30 θα πραγματοποιηθεί η Διακαναλική Συνέντευξη του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. Στις 20:00 ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη Γιάνης Βαρουφάκης θα μιλήσει στην Πάτρα, στο Νότιο πάρκο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος