Εκλογές 2023: Ηχηρές απουσίες από τη Βουλή – Ποιοι βουλευτές δεν κατάφεραν να εκλεγούν

Εκτός εδράνων του Ελληνικού Κοινοβουλίου μένουν ηχηρά ονόματα της πολιτικής ζωής που δεν κέρδισαν τη μάχη του σταυρού στις βουλευτικές εκλογές της 21ης Mαΐου όπου η Νέα Δημοκρατία πέτυχε ευρεία νίκη.

Μετά την εκλογική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ εκτός Βουλής θα βρεθούν οι Νίκος Φίλης, Κώστας Ζαχαριάδης, Πάνος Σκουρλέτης, Δημήτρης Βίτσας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Τρύφων Αλεξιάδης και ο Θεόδωρος Δρίτσας.

Μεταξύ των υποψηφίων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που δεν συγκέντρωσαν αρκετές ψήφους είναι ο Γιάννης Μπαλάφας (Νότιο Τομέα Αθηνών), ο Νίκος Μανιός (Α’ Αθηνών) και ο Χρίστος Βερναρδάκης (Α’ Αθηνών). Στις εκπλήξεις της κάλπης είναι και τα ονόματα της Χαράς Καφαντάρη (Δυτικός Τομέας Αθηνών), Σταύρος Αραχωβίτης (Λακωνία( και ο πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός στο Ρέθυμνο. Εκτός κοινοβουλευτικών εδράνων μένουν και οι Γιώργος Βαρεμένος (Αιτωλοακαρνανία), Άννα Βαγενά (Λάρισα) και ο Μάκης Μπαλαούρας (Ηλεία).

Από τη Νέα Δημοκρατία ο Γιάννης Τραγάκης (Β’ Πειραιώς), Γιάννης Οικονόμου (Φθιώτιδα), Μπάμπης Παπαδημητρίου (Νότιο Τομέα Αθηνών), Νόνη Δούνια (Α’ Πειραιώς), Γιώργος Αμυράς (Ιωάννινα).

Από το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής εκτός Βουλής μένουν οι Ανδρέας Λοβέρδος (Βόρειος Τομέας Αθηνών), Κώστας Σκανδαλίδης (Α Αθηνών), Μιχάλης Καρχιμάκης (Δυτικός Τομέας Αθηνών), Τόνια Αντωνίου (Νότιος Τομέας Αθηνών).

Aπό το ΚΚΕ δεν θα κάτσουν στα κοινοβουλευτικά έδρανα η Κωνσταντίνα Κούνεβα (Α Αθηνών), Ελένη Γερασιμίδου (Ανατολική Αττική) και η Λίλα Καφαντάρη (Κορινθία).

Ρεπορτάζ: Ελένη Μπουγά, Κάτια Νιάκαρη, Διονύσης Μποτώνης | EΡΤ

Διαβάστε επίσης:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος