Δουζίνας: «Ιστορικό» το αποτέλεσμα των βρετανικών εκλογών για τους Εργατικούς (audio)

Ο Κώστας Δουζίνας Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και καθηγητής της Νομικής και Κοσμήτορας της Σχολής των Ανθρωπιστικών Σπουδών και Τεχνών του Birkbeck College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, μίλησε στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου, στην εκπομπή «Απολύτως Σχετικό», που μεταδίδεται από το Πρώτο Πρόγραμμα, τη Φωνή της Ελλάδας και τους Περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΤ, για τις εκλογές στην Βρετανία και τον τρόπο που ψήφισαν οι Βρετανοί.

Ο κύριος Δουζίνας εξήγησε γιατί κατά την άποψή του τα αποτελέσματα για το συντηρητικό κόμμα της Βρετανίας ήταν τα πιο «καταστροφικά» στην πρόσφατη ιστορία του, ενώ για το εργατικό κόμμα χαρακτήρισε το αποτέλεσμα «ιστορικό» αφού η αύξηση εδρών και νέων ψηφοφόρων είναι μια επιτυχία χωρίς προηγούμενο τα τελευταία 40 χρόνια. «Αυτό που έγινε στη Μ. Βρετανία δείχνει ότι οι λαοί ψηφίζουν εναντίον του κατεστημένου, εναντίον των Ελίτ» είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος ερωτηθείς για την επόμενη μέρα στην Βρετανία ο Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου σημείωσε «είναι πιθανό να έχουμε πάλι εκλογές. Φαίνεται ότι θα προχωρήσουμε σε μια διαδικασία εκλογής νέου ηγέτη του Συντηρητικού Κόμματος και μια μεγάλη περίοδο αστάθειας. Ακριβώς το αντίθετο από αυτό που ήθελε να πετύχει η Μέι. Ήταν ένα μεγάλο στοίχημα που έχασε, όπως ο Κάμερον με το δημοψήφισμα, το έχασε και έφυγε».

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Επιμέλεια: Αλέκα Σταυροπούλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος