Διπλωματικές πηγές: Μνημείο διαστρέβλωσης της πραγματικότητας η επιστολή της Τουρκίας σε Διεθνείς Οργανισμούς

Array

Η πρόσφατη επιστολή που απέστειλε η Τουρκία σε Διεθνείς Οργανισμούς, καθώς και σε ορισμένα Κράτη-Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επαναλαμβάνει ad nauseam τις πάγιες, ανυπόστατες και παράνομες μονομερείς αιτιάσεις της, αναφέρουν διπλωματικές πηγές και επισημαίνουν ότι οι εν λόγω αιτιάσεις, ουδεμία βάση έχουν, αντιθέτως αντιβαίνουν θεμελιώδεις κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και ιδιαίτερα του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας.

Δυστυχώς, η επιστολή αυτή αποτελεί μνημείο διαστρέβλωσης της πραγματικότητας σε τέτοιο βαθμό που ξεπερνάει τα όρια της λογικής και πλέον κινείται στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας.

Η Ελλάδα έχει επανειλημμένα απορρίψει το σύνολο των τουρκικών αιτιάσεων με σειρά από επιχειρήματα, τα οποία περιέχονται και στις σχετικές επιστολές που έχει αποστείλει στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ.

Το γεγονός ότι η επιστολή καταλήγει ζητώντας από τους αποδέκτες της [ΕΕ, ΟΗΕ, ΝΑΤΟ] “να συνεισφέρουν στις προσπάθειες για την ενίσχυση της ειρήνης και της ασφάλειας στο Αιγαίο ενθαρρύνοντας την Ελλάδα να αποφεύγει την κλιμάκωση της ρητορικής και σχετικών ενεργειών, καθώς και να ξεκινήσει ένα ουσιαστικό διάλογο με την Τουρκία, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου”, μόνο ως ειρωνεία μπορεί να εκληφθεί.

Αρκεί να επαναληφθεί ότι, όπως τόνισε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στη Γαλλίδα ομόλογό του Catherine Colonna χθες: “Τούρκοι αξιωματούχοι δηλώνουν δημοσίως και επανειλημμένα ότι: “τα νησιά (του Αιγαίου βρίσκονται υπό ελληνική κατοχή”, η Τουρκία “μπορεί να έρθει νύχτα” να τα καταλάβει και ότι ” η Ελλάδα δεν είναι ισότιμη της Τουρκίας. Δεν είναι συνομιλητής της”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος