Έντονη αντίδραση της Αθήνας για προκλήσεις Μπαχτσελί – «Ιδιαίτερα επιθετική και προκλητική ενέργεια»

Array

Έντονη αντίδραση της Αθήνας στο παραλήρημα προκλητικότητας από τον ακροδεξιό κυβερνητικό εταίρο του Ερντογάν, τον Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο οποίος παρέλαβε από τους Γκρίζους Λύκους πίνακα με χάρτη του Αιγαίου, που δείχνει τα ελληνικά νησιά να περιλαμβάνονται στην τουρκική επικράτεια.

“Αποτελεί ιδιαίτερα επιθετική και προκλητική ενέργεια, που είναι απόλυτα καταδικαστέα”, υπογραμμίζουν διπλωματικές πηγές, προσθέτοντας ότι αποτελεί μέρος της κλιμάκωσης της ακραίας ρητορικής από την Τουρκία.

“Αναμένουμε την άμεση, κατηγορηματική και δημόσια αποδοκιμασία της απαράδεκτης αυτής πράξης αμφισβήτησης της εδαφικής κυριαρχίας της χώρας μας”, σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

Σημειώνεται ότι χθες, ο επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (MHP) Ντεβλέτ Μπαχτσελί επισκέφτηκε την «έδρα» των Γκρίζων Λύκων και σε συνάντηση που είχε με τον επικεφαλής τους, παρέλαβε από τον Αχμέτ Γιγίτ Γιλντιρίμ, πίνακα με τον χάρτη του Αιγαίου, που δείχνει τα ελληνικά νησιά, ακόμη και την Κρήτη, να περιλαμβάνονται στην τουρκική επικράτεια με κόκκινο χρώμα.

Την ίδια ώρα, τα κόμματα της αντιπολίτευσης χαρακτηρίζουν ως ακραία παράνομη και ανιστόρητη πρόκληση του Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

«Η κυβέρνηση να θέσει σαφείς κόκκινες γραμμές και να εξασφαλίσει απτή στήριξη από τους συμμάχους μας», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιώργος Κατρούγκαλος.

Για ακραία πρόκληση που απαιτεί την άμεση διεθνή καταδίκη κάνει λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Απαράδεκτη η αντίδραση της κυβέρνησης στην ευθεία απειλή του συγκυβερνήτη του Ερντογάν, αναφέρει μεταξύ άλλων η Ελληνική Λύση.

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Φρύσσα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος